gezond thuiswerken tijdens corona
Saved Read later
Deel dit bericht

Gezond thuiswerken tijdens corona doe je zo

Door de coronacrisis wordt er extra veel thuis gewerkt en dit brengt de nodige uitdagingen met zich mee. Zo is het niet altijd even makkelijk om je aandacht erbij te houden en ben je snel geneigd om minder productief te zijn. Toch kun je gezond thuiswerken tijdens corona en het optimale uit je dag halen. Hier vind je 4 goede tips voor thuiswerken!

Tip 1: Neem genoeg pauzes

Nu je vooral veel thuis zit is het belangrijk om regelmatig een pauze te nemen. Natuurlijk neem je een pauze voor je eten, maar het is ook een aanrader om je dag op te delen in blokken. Zo kun je productiever zijn en heb je regelmatig een korte pauze. Je kunt deze pauze ook gebruiken om even naar buiten te gaan. Frisse lucht zorgt er niet alleen voor dat je er weer even tegenaan kunt, maar het is ook nog eens heel gezond.

Bekijk ook:
Marketingbudgetten 2023: 9,1% van de bedrijfsomzet

Tip 2: Doe alsof je op kantoor bent

Je hebt de neiging om na het wakker worden in je pyjama achter je laptop te gaan zitten. Want waarom zou je moeite doen als toch niemand je ziet? Toch is je netjes aankleden zeker een belangrijk punt bij gezond thuiswerken. Wanneer je je netjes aankleedt alsof je naar kantoor zou gaan en je lichaam goed verzorgd, voel je je ook automatisch beter. Daarnaast ben je vaak een stuk productiever en haal je meer uit je dag.

Tip 3: Kies een goede stoel

Omdat je veel thuis zit is het ook belangrijk om een goede bureaustoel op je thuiswerkplek te hebben. De stoel aan de keukentafel zit even lekker, maar is niet gemaakt voor urenlang werken achter je laptop. Daarom heb je veel baat bij de aanschaf van een goede stoel. Kies voor een ergonomische stoel die goed voor je rug en nek is. Zo weet je zeker dat je geen lichamelijke klachten ontwikkelt en dat je altijd in de juiste houding achter je laptop zit. Wil je kantoormeubelen kopen voor een ergonomische inrichting van je thuiswerkplek? Op OfficeCity.nl vind je goede meubels om je thuiskantoor mee in te richten.

Bekijk ook:
Lex Gielen: “Capilex doet wat banken vaak niet doen”

Tip 4: Maak goede afspraken met jezelf en anderen

Je bent waarschijnlijk niet de enige thuis en dat betekent dat je rekening moet houden met elkaar. Maak dan ook goede afspraken zodat niemand elkaar in de weg zit. Zo wordt je niet onnodig gestoord, maar plan je ook genoeg tijd in met je kinderen of je partner. Een langere periode thuiswerken wordt zo een stuk leuker, makkelijker en gezonder.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

859

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.