Dit moet je weten over het leasen van een auto 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Dit moet je weten over het leasen van een auto

Voor veel mensen is het leasen van een auto nog altijd iets nieuws, maar toch bestaat deze manier om achter het stuur van een voertuig te kunnen kruipen al een tijdje. Vandaag de dag wordt het echter steeds populairder, wat met name te maken heeft met de voordelen van autoleasing. Zo hoef je niet in één keer duizenden euro’s neer te leggen voor de vierwieler, terwijl je alsnog in een gloednieuw model kunt rijden. Dit hoeft echter niet beslist, tegenwoordig is het namelijk ook mogelijk om een leasecontract voor een occasion af te sluiten. Wil je weten of het leasen van een auto iets voor jou is? Lees dan snel dit artikel!

Je moet het leasen van een auto eigenlijk vergelijken met het huren van een huis. Je gebruikt voor een specifieke periode de auto, maar je wordt er normaliter nooit daadwerkelijk eigenaar van. Dit is natuurlijk ook precies het geval als je een woning of appartement huurt. Uiteraard kun je na verloop van tijd alsnog het huis kopen, wat mogelijk ook het geval is bij het leasen van een auto. Er is zelfs een leasevorm waarbij je standaard eigenaar wordt van de vierwieler. In de meeste gevallen lever je het voertuig echter nadat de looptijd verlopen is weer in bij de leasemaatschappij.

Bekijk ook:
Hoe kan je snel een rijbewijs halen om op vakantie te gaan?

Bij leasen van een auto moet je eerst een contract opstellen. Hierbij moet je akkoord gaan met de voorwaarden van de overeenkomst die door een leasemaatschappij als privateleaseused.nl bepaald worden. Daarnaast moet je hierbij ook nadenken over de leasevorm waarvoor je kiest. Tevens moet je bepalen welke auto je wilt leasen, hoe lang het contract moet gelden en hoeveel kilometers je jaarlijks in het leasevoertuig gaat rijden. Pas nadat je deze stappen hebt ondernomen, kun je het leasecontract ondertekenen en dus gebruik gaan maken van de vierwieler.

Dat autoleasing populairder wordt in Nederland komt doordat je op deze manier voor een fractie van de prijs in een gloednieuwe auto kunt rijden. Een gebruikte occasion leasen wordt echter ook steeds vaker gedaan, dit heeft als voordeel dat je alsnog niet in één klap veel geld hoeft te betalen voor een tweedehands auto. Het leasen van een voertuig geeft je bovendien veel flexibiliteit, wat opnieuw een groot pluspunt hiervan is. Daarnaast zul je geen last hebben van de afschrijvingen op je auto, de leasemaatschappij ervaart hier juist de problemen van.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.