Tips voor plantenliefhebbers zonder groene vingers 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips voor plantenliefhebbers zonder groene vingers

Het houden van planten is voor veel mensen een echte hobby. Je zou ook kunnen zeggen dat het een kunst is – er is veel te leren en er zijn genoeg fouten die je als beginnende plantenhouder kunt maken. Hoewel het voor sommigen natuurlijk gaat – de een heeft nou eenmaal groenere vingers dan de ander – kunnen anderen wel wat hulp gebruiken. Als jij zo’n iemand bent, zijn de volgende tips voor jou.

Te veel is nooit goed

Misschien denk je dat hoe meer liefde je de plant geeft, hoe beter dit is. Echter is het met planten zo dat je ze eigenlijk beter met rust kunt laten. Natuurlijk is het belangrijk om te controleren of de plant water nodig heeft en om te kijken of er niks mis is (denk aan een plaag of iets wat de plant in de weg zit), maar voor de rest moet je hem eigenlijk gewoon zijn ding laten doen. Ziet iets eruit alsof het niet opgelost kan worden? Help de plant dan wel. Maar voor de rest kan een plant eigenlijk alles op eigen houtje doen. Zorg wel dat je plant in ieder geval een grote bloempot heeft met genoeg ruimte om te groeien.

Bekijk ook:
Creëer je eigen thuisbioscoop: alles over de trendy cinewall met haard

Hetzelfde geldt met het geven van water. Veel water is eigenlijk nooit goed, je kunt de plant beter helemaal laten uitdrogen voordat hij weer water krijgt dan dat je hem te veel water geeft en dus verdrinkt in zijn eigen bloembak. Zo ontstaat wortelrot en dit is erg slecht voor een plant. Voorkom dit dus door goed te controleren of je plant wel of niet water nodig heeft. Gebruik eventueel een handig metertje die jou laat weten door middel van een lampje of de plant wel of niet water nodig heeft. Zeker aan het begin kan dit je erg veel helpen en ervoor zorgen dat je geen fouten maakt.

Elke plant heeft zijn eigen wensen

Elke plant is anders en heeft zijn eigen eigenschappen. Naast dat dit natuurlijk invloed heeft op het uiterlijk van de plant, verschilt de zorg voor de plant hierdoor ook. De ene plant houdt van een plekje in lekker veel zonlicht terwijl de andere plant al snel kan verkleuren of verbranden door zonlicht, en die heeft dus meer baat bij een plekje in de schaduw. Lees je daarom goed in over elke plant die je hebt en geef hem de zorg die de plant nodig heeft. Zo voorkom je eigenlijk dat er planten zijn die het goed doen en planten die het juist zwaar te verduren hebben.

Bekijk ook:
Hoe je energiestromen in je huishouden optimaliseert en meer uit je zonnepanelen haalt

Bekijk ook: Verzorging van een pannenkoekenplant: Tips en tricks

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.