Waar moet je op letten bij een autoverzekering? 12
Piyawat Nandeenopparit© / 123rf.com
Saved Read later
Deel dit bericht

Waar moet je op letten bij een autoverzekering?

Je hebt net een nieuwe auto gekocht en je wilt er meteen mee wegrijden natuurlijk. Helaas is dit wettelijk gezien niet toegestaan tenzij je ook al een verzekering voor de auto hebt. Gelukkig kunnen we tegenwoordig heel veel op internet regelen, en dus ook de autoverzekering. Dan komt natuurlijk nog wel de vraag: welke autoverzekering moet je kiezen?

Autoverzekering vergelijken

Het kan best lastig zijn om te beslissen bij welke partij je jouw auto wilt laten verzekeren. Er zijn zo veel verschillende aanbieders, en soms lijkt het allemaal hetzelfde. Toch zit er wel degelijk verschil tussen de aanbieders en is het verstandig om je hierin te verdiepen. Het makkelijkst is om bij Independer de autoverzekering te vergelijken.

Je vult heel simpel jouw naam, schadevrije jaren en kenteken in (indien bekend). Vervolgens krijg je drie verschillende verzekeringen te zien: WA, Beperkt Casco (WA+) of Volledig Casco (All risk). Het verschil tussen deze drie varianten zit hem in de dekking. Bij een WA verzekering ben je alleen verzekerd voor schade aan anderen. Dit is de beste optie als je een tweedehands auto hebt gekocht die ook nog eens redelijk oud is. Bij een WA+ ben je ook verzekerd voor diefstal en inbraak, brand, storm of natuurschade en ruitschade. Wanneer je voor een All risk verzekering kiest ben je het beste gedekt. Je bent dan verzekerd voor bovenstaande plus vandalisme en schade door eigen schuld. Na jouw keuze kun je beginnen met vergelijken

Bekijk ook:
Kantoortrends 2024: Flexibel, Duurzaam en Smart

Waar moet je op letten bij een autoverzekering? 14

Aanvullend verzekeren

Nu heb je dus gekozen voor een basis dekking, maar je kunt ook nog aanvullend verzekeren. Wist je bijvoorbeeld dat een inzittende verzekering helemaal geen slecht idee is? Jij bent dan als bestuurder verzekerd na een ongeval waarbij een inzittende blijvende invaliditeit heeft opgelopen of is overleden. Ook de inzittenden zijn hiervoor verzekerd. Er zijn twee verschillende vormen van deze verzekering, een ongevallen-inzittendenverzekering en een schadeverzekering inzittenden. Het is slim om je hierin te verdiepen voordat je een aanvullende autoverzekering kiest.

Een no-claimbeschermer kan ook geen kwaad. Hiermee kun je één keer per jaar schade claimen. De premie gaat bij de huidige verzekeraar dan niet omhoog, maar je hebt wel minder schadevrije jaren. Hierdoor krijg je dus ook minder no-claimkorting. Overstappen zou er dan voor zorgen dat je meer premie kwijt bent. Dit is vooral een slimme keus als je van plan bent om bij deze verzekeraar te blijven.

Bekijk ook:
Het bijzondere verhaal achter de rijkste Nederlander van dit moment

Soms gaat een conflict zo ver dat er een rechtszaak bij komt kijken. Voor conflicten in het verkeer, en ongelukken waarvoor je jezelf moet verantwoorden bij de rechter, is er een aparte verzekering. Dit noemen we de aanvullende rechtsbijstandverzekering. Ook hier zijn weer twee verschillende varianten voor, lees dus goed alles door en beslis welke verzekering jou het beste lijkt. Ga er niet vanuit dat het jou nooit zal overkomen, want dan zit je straks met de gebakken peren!

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.