India doet mogelijk cryptocurrencies in de ban 12
Saved Read later
Deel dit bericht

India doet mogelijk cryptocurrencies in de ban

Overal op de wereld zijn overheden bezig om te bekijken wat ze met cryptocurrencies aan moeten. We zien dat er een onderscheid bestaat tussen de landen die positief zijn en de landen die toch wat negatiever zijn. Een van de landen die zeer negatief is over cryptovaluta in het algemeen is India. Ze zijn mogelijk van plan om ze helemaal te verbieden. Wil je er achter komen of dit invloed heeft op jouw portfolio of wil je wat meer te weten komen over dit voorstel dan kan je snel doorlezen. We laten je in dit artikel namelijk alles zien wat je maar moet weten. Door dit goed door te lezen kom je niet meer voor verrassingen te staan.

Wat is er aan de hand?

De crypto community staat voor een dilemma nu de Indiase regering onlangs heeft aangekondigd dat zij van plan is wetgeving in te voeren om cryptocurrencies te verbieden. Het ministerie van Financiën heeft op 12 juni een voorstel aangenomen die tot doel heeft een wettelijk kader op te zetten voor een verbod op cryptocurrency in India.

India doet mogelijk cryptocurrencies in de ban 16

Volgens berichten in de media is de nota ter overweging aan de andere ministeries voorgelegd. De details van het ontwerp zijn echter niet beschikbaar. In het rapport stond dat de regering zou leunen op een eerder opgesteld wetsvoorstel van de Garg-commissie, vanaf juli 2019, waarin werd voorgesteld alle vormen van cryptocriminaliteit te verbieden en iedereen die betrapt wordt op het vasthouden ervan een flinke boete en tot tien jaar gevangenisstraf te wachten zou kunnen staan. Cryptocrimaliteit is ook het geval bij Nederlandse celebrities. Waarbij m’n misbruik maakte van Ali B of hij in Bitcoin heeft geïnvesteerd.

Bekijk ook:
Apple Vision Pro: Revolutionaire mixed reality-bril met stevig prijskaartje

“Het is niet duidelijk of het ministerie van Financiën van plan is om te werken aan het oude draconische crypto wetsvoorstel of dat ze van plan zijn om te werken aan het brengen van een nieuw wetsvoorstel,” zei Nischal Shetty, CEO van de bekende beurs WazirX. Shetty zei met meer dan 5 miljoen mensen in India cryptocurrencies hebben. Verder zei hij dat de regering het hele wetsvoorstel moet herzien en in de richting van innovatie moet denken en een snelgroeiende industrie moet aanmoedigen, aangezien dit in het beste belang van India is. Echter ziet het er dus niet goed uit voor de mensen met cryptocurrency in India.

Of komt er toch verandering in?

Het is de vraag of India de wet echt zal doorvoeren of dat ze op andere gedachten zullen komen. Shetty roept op tot een crypto-vriendelijke wet en zegt dat crypto startups in India ondanks midden de economische crisis, banen hebben gegenereerd in verschillende functie. Dit zijn banen in alle mogelijke sectoren.

Bekijk ook:
Deze wachtwoorden moet je nooit gebruiken

India doet mogelijk cryptocurrencies in de ban 17

Ook zei hij dat een aantal van de beste projecten uit India zijn gekomen. “Stel je voor wat we kunnen bereiken met positieve regelgeving,” voegde Shetty eraan toe. Ook vertelden veel beurzen en startende CEO's dat de geruchten van India die een nieuw verbod op crypto overwegen voorbarig kunnen zijn. Het is dus even afwachten wat er precies zal gebeuren

Goed nieuws – de VS heeft wel interesse in cryptocurrency

Hoewel India wantrouwig is met cryptocurrencies zijn er andere landen die juist wel positief zijn. Een van deze landen is de Verenigde Staten. De nationale wetenschap stichting (NSF) kende een $225K onderzoeksbeurs toe aan KRNC. Dit is een in Los Angeles gevestigde blockchain startup die van plan is om een nieuw protocol te creëren dat crypto-eigenschappen kunnen toevoegen aan hun huidige fiat valuta (door de overheid uitgegeven valuta).

India doet mogelijk cryptocurrencies in de ban 18

Clint Ehrlich, de hoofdwetenschapper van het project, zei in een persbericht dat KRNC de invloed van Bitcoin aanneemt en ze toevoegt aan het geld dat het publiek al bezit. “Het is het virtuele equivalent van het opnemen van goud op ieders dollarbiljetten,” voegde hij eraan toe. Dit laat dus zien dat het vanuit de overheid ook op een andere manier kan!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.