Check je bilnaad op teken 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Check je bilnaad op teken

De week van de teek is inmiddels begonnen. En het is zeker belangrijk om te weten waar je nou eigenlijk moet controleren op deze kleine beestjes. Want eerlijk is eerlijk, de gevolgen van een tekenbeet kunnen behoorlijk zijn. Zo kun je onder andere de ziekte van Lyme overhouden aan een tekenbeet. Goede en tijdige controle is daarom van belang.

Welke plekken zijn het meest geliefd bij teken?

Teken houden van warme plekken. Je bilnaad is een van de warmere plekken van je lichaam. Net zoals je oksels, navel en de liezen. Maar deze plekken zijn allemaal niet perse overzichtelijk. Kun je het niet zien? Maak er dan een foto van met je mobiele telefoon om het toch goed te kunnen controleren.

Tekenbeet. Wat nu?

Zorg ervoor dat je de teek zo snel mogelijk uit je huid verwijdert. Maar daar houdt het niet op. Het kan soms tot wel drie maanden duren voordat je tekenen krijgt van de ziekte van Lyme. Houd daarom de plek van de tekenbeet goed in de gaten. Wanneer er een grote kring ontstaat rond de oorspronkelijke beet, neem dan zo snel mogelijk contact op met je huisarts.

Bekijk ook:
Het gezicht van Trending.nl worden? Dit is je kans!

Bekijk ook:

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.