in ,

Check je bilnaad op teken

Het is namelijk een van de meest geliefde plekken

De week van de teek is inmiddels begonnen. En het is zeker belangrijk om te weten waar je nou eigenlijk moet controleren op deze kleine beestjes. Want eerlijk is eerlijk, de gevolgen van een tekenbeet kunnen behoorlijk zijn. Zo kun je onder andere de ziekte van Lyme overhouden aan een tekenbeet. Goede en tijdige controle is daarom van belang.

Welke plekken zijn het meest geliefd bij teken?

Teken houden van warme plekken. Je bilnaad is een van de warmere plekken van je lichaam. Net zoals je oksels, navel en de liezen. Maar deze plekken zijn allemaal niet perse overzichtelijk. Kun je het niet zien? Maak er dan een foto van met je mobiele telefoon om het toch goed te kunnen controleren.

Tekenbeet. Wat nu?

Zorg ervoor dat je de teek zo snel mogelijk uit je huid verwijdert. Maar daar houdt het niet op. Het kan soms tot wel drie maanden duren voordat je tekenen krijgt van de ziekte van Lyme. Houd daarom de plek van de tekenbeet goed in de gaten. Wanneer er een grote kring ontstaat rond de oorspronkelijke beet, neem dan zo snel mogelijk contact op met je huisarts.

Bekijk ook:
Eerste trailer van horrorfilm Things Heard & Seen met Amanda Seyfried

Bekijk ook:

Geschreven door Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volvo terugroepactie

Volvo terugroepactie – 2 miljoen auto’s teruggeroepen

Waar moet je op letten bij een autoverzekering?