Voordelen van planten op het kantoor 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Voordelen van planten op het kantoor

Heb jij nog geen – of weinig – planten op het kantoor staan? Dan is dit het moment om daar eens verandering aan te brengen. Een “groene” werkplek geeft meerdere voordelen en daarom is het voor iedereen gunstig om een paar mooie planten in het kantoor te plaatsen. Lees snel verder als je nieuwsgierig bent geworden naar alle voordelen van planten op het kantoor, want hieronder zetten we de grootste pluspunten van het groen voor je op een rij! 

Planten zijn goed voor de luchtkwaliteit

Volgens Plantenwinkel.nl is de luchtzuiverende werking een van de nuttige voordelen die je kan hebben van planten op het kantoor. Planten hebben namelijk een zuiverende werking. Ze halen CO2 en andere vieze stofjes uit de ruimte en zetten die vervolgens om in een frisse lucht. De luchtkwaliteit van een ruimte vol met planten is dus een stuk beter, dus dat is een goed argument voor veel groen op de werkplek! Je zou bijvoorbeeld kunnen kiezen voor een palm van Plantenwinkel.nl, deze plant staat namelijk bekend om de zeer sterke luchtzuiverende werking.

Planten op kantoor

Planten zijn goed voor de mentale gezondheid van mensen

Een andere reden om een grote plant in een bloempot binnen het kantoor te zetten, is het feit dat planten goed zijn voor de mentale gezondheid van mensen. Uit meerdere onderzoeken is gebleken dat een groene omgeving wonderen doet voor mensen. Zo zou een groene werkplek – bijvoorbeeld met een leuke Aloë Vera of varen van Plantenwinkel.nl – leiden tot een beter humeur van de aanwezigen, hogere productiviteit en creativiteit, minder stress en uiteindelijk ook minder ziekteverzuim. Dat moet voor veel werkgevers als muziek in de oren klinken, want met een paar planten zou je dus de omstandigheden voor je personeel enorm kunnen verbeteren. En ook niet onbelangrijk; het kan ook flink wat geld schelen.

Planten

Planten zijn goed voor de uitstraling van de ruimte

Planten zijn ook goed voor de uitstraling van het kantoor en dat kan ook een goed argument zijn om de ruimte vol met wat kamerplanten te zetten. Een groene werkomgeving brengt altijd enorm veel sfeer met zich mee en geeft tevens een luxe uitstraling. Dat is om meerdere redenen voordelig. Zo zullen werknemers blijer zijn om in de ruimte te mogen werken. Maar, daarnaast zullen de gasten, klanten en bezoekers ook sneller onder de indruk zijn van de uitstraling van de groene ruimte. Al met al kan je dus heel wat bereiken met een paar mooie planten in de werkruimte. Dus kijk vooral even rond bij een winkel zoals Plantenwinkel.nl als je wilt weten welke planten er allemaal beschikbaar zijn.

Voordelen van planten op het kantoor 15

Welke planten zijn geschikt voor het kantoor?

Er zijn allerlei planten die geschikt zijn voor op het kantoor, maar wij raden zeker de volgende twee planten aan:

  • Goudpalm; dit is een mooie groene plant van een redelijk groot formaat, waarmee je de ruimte zeker een groene boost geeft. Deze plant staat bekend om zijn sterke luchtzuiverende werking en daarmee is dit de perfecte plant voor het kantoor.
  • Aloë Vera; ook de Aloë Vera is een fraaie aanwinst voor het kantoor. De plant ziet er niet alleen mooi uit, maar is ook nog eens zeer makkelijk om te onderhouden. Daarnaast kan je het sap van de bladeren van de Aloë Vera ook gebruiken als huid crème voor een (licht) beschadigde huid.

Aloë Vera

Extra tip: lees het onderstaande artikel als je nog meer wilt leren over planten, want hierin zijn 10 leuke weetjes over planten voor je op een rij gezet!

Bekijk ook: Verzorging van een pannenkoekenplant: Tips en tricks

Bekijk ook:
Plantendag, wat is het en 10 bijzondere weetjes over planten

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.