Lex Gielen: “Capilex doet wat banken vaak niet doen” 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Lex Gielen: “Capilex doet wat banken vaak niet doen”

Lex Gielen, oprichter en CEO van Capilex, biedt kleine- en middelgrote bedrijven een alternatieve manier van financiering. Zijn bedrijf richt zich daarbij vooral op ondernemers die moeite hebben om een zakelijk krediet te krijgen bij traditionele banken, een groeiende groep. We vroegen hem hoe Capilex deze ondernemers helpt om financiële doelen te bereiken en welke rol AI-technologie daarin speelt.

Problemen

“Voor veel kleine bedrijven is het verkrijgen van een lening bij een reguliere bank een langdurig en moeizaam proces,” stelt Lex Gielen. “Banken hanteren vaak strenge eisen en uitgebreide controles die veel tijd in beslag nemen. Het onderzoek naar banktransacties kan maanden duren, en niet elk bedrijf komt in aanmerking voor een zakelijk krediet. Dit kan een enorme belemmering vormen voor ondernemers die snel kapitaal nodig hebben om hun bedrijf te laten groeien of om onverwachte kosten op te vangen. En daar spelen wij op in. Wij doen wat banken vaak niet doen.”

Doelen

Eén van de dingen waarop het bedrijf van Lex Gielen zich wil onderscheiden is snelheid. Gielen: “Capilex begrijpt de behoefte aan tempo van ondernemers daarom hebben we innovatieve technologieën geïmplementeerd om het financieringsproces te versnellen.

Dankzij deze geavanceerde AI-systemen kan Capilex binnen 5 dagen een krediet van maximaal 200.000 euro bij de ondernemer op de rekening hebben staan. Dat doet een traditionele bank ons niet na. Dit snelle proces stelt ondernemers in staat om weer verder te kunnen met hun bedrijf en hun financiële doelen te realiseren.”

Bekijk ook:
Vastgoedbranche een tranendal? Welnee, deze expert geeft tips

Screening

Lex Gielen gaat verder: “Een andere reden dat Capilex sneller uitsluitsel kan geven over financieringsaanvragen dan traditionele banken, is het gebruik van vastgoed als onderpand. Door de overwaarde op privé-vastgoed te accepteren, wordt het screeningsproces aanzienlijk eenvoudiger en sneller. Banken doen vaak uitgebreid onderzoek naar banktransacties, maar wij richten ons zich op de overwaarde van vastgoed, waardoor het beoordelingsproces efficiënter verloopt en ondernemers sneller kunnen profiteren van de financiering die ze nodig hebben.”

Investeerders

Niet alleen ondernemers kunnen gebruik maken van Capilex’ alternatieve financieringsmogelijkheden. Lex Gielen legt uit: “Investeerders hebben de mogelijkheid om te investeren in leningen die worden gedekt door vastgoed. Deze investeringen bieden investeerders aantrekkelijke rendementen en stellen hen in staat om samen te werken met ondernemers en het Nederlandse mkb te ondersteunen.”

Bekijk ook:
Joshua Camera: “Infarct vastgoedmarkt drijft huurders nog verder in het nauw”

Mens en technologie

Fintech ondernemer Lex Gielen benadrukt dat Capilex zo voorop weet te lopen op de markt door gebruik te maken van AI-technologie. “Deze technologie versnelt het financieringsproces aanzienlijk en biedt uitkomst voor zowel ondernemers als investeerders. Het is wel belangrijk om te benadrukken dat we niet alleen vertrouwen op technologie, maar dat we ook persoonlijk contact en betrokkenheid hoog in het vaandel hebben staan. Het is juist de combinatie van menselijke expertise en geavanceerde technologieën die maakt dat wij kunnen zorgen voor een efficiënte en betrouwbare financieringservaring.”

Lex Gielen: “Wij willen een voorbeeld zijn binnen onze branche, we zijn innovatieve ondernemers die door middel van technologie en een frisse kijk op financiering nieuwe mogelijkheden creëren voor het Nederlandse mkb. Dankzij de technologie die we speciaal voor Capilex hebben ontwikkeld, kunnen kleine- en middelgrote bedrijven snel en eenvoudig de financiering krijgen die ze nodig hebben om te groeien en te innoveren – een waardevol partnerschap tussen investeerder en ondernemer en tussen mens en technologie.”

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

196

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.