Vastgoedbranche een tranendal? Welnee, deze expert geeft tips 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Vastgoedbranche een tranendal? Welnee, deze expert geeft tips

De ene alarmerende krantenkop volgt de andere op en ook in de wandelgangen is het menens. Het is crisis, zo klinkt het, en wel op de vastgoedmarkt. Wat doe je als kleine belegger als je wordt overdonderd met onheilspellende berichtgeving over je geliefde tak van sport? Volgens Max Weterman van financieringsbedrijf Pearl Capital valt het allemaal reuze mee. “Onstuimige markt en daarom angstvallig de hand op de knip houden? Welnee, er zijn genoeg mogelijkheden.”

Reken met rendement (of niet)

“Bij vastgoedinvesteringen wordt vaak een berekening gemaakt op basis van een prognose, legt Weterman uit. “Hierdoor kunnen de uiteindelijke waarde en het rendement hoger of lager uitvallen en zijn zij dus afhankelijk is van het economische klimaat en regelgeving. Een andere optie is om niet het vastgoed aan te kopen, maar te investeren in de financiering hiervan. Dan kan je met een vast rendement, zoals bij Pearl Capital het geval is. Zo kun je naast rekenen op een vast rendement van 6% per jaar. Hiermee vermijd je veel onzekerheid en creëer je een stabiel verdienmodel, met een instaptarief van 100.000 euro. Ook word je per kwartaal uitbetaald.”

Sla het voorproces niet over

“Belangrijk bij beleggen is in beginsel iets afweten van de markt waarin je participeert. Zeker in het vastgoed is het handig om te weten: is deze investering het waard? Van welke kwaliteit is het pand? Nalatigheid kan je op den duur een hoop problemen opleveren. Het is dus handig om je in te lezen en advies in te winnen. Bij Pearl Capital doen wij zelf de voorselectie van het vastgoed, puur op basis van de beste kwaliteit. Juist omdat het vastgoed er uiteindelijk voor zorgt dat wij een vast verdienmodel kunnen aanbieden, moet het onroerend goed aan strenge eisen voldoen. We zetten in op de beste panden. Want de partijen die wij financieren moeten hun panden straks wel weer kunnen verkopen of herfinancieren om ons af te lossen. Hoe dan ook is het zaak altijd te zorgen voor het 1e recht van hypotheek op het gefinancierde vastgoed. Gecombineerd met een conservatieve loan-to-value geeft dat enorm veel zekerheid.”

Vertrouw op professionaliteit

“Het imago van de vastgoedsector is de afgelopen jaren enigszins bezoedeld,” zegt Weterman. “Die  langzaam afbladerende reputatie vloeit voort uit de stijgende rente en de inflatie waardoor huurprijzen en die koopprijzen van nieuwbouw flink meestegen. In de berichtgeving wordt er vervolgens vaak gefocust op enkele excessen, alsof dat representatief is voor de sector. Dat leest natuurlijk lekker weg, maar in de realiteit blinkt de sector juist uit in professionaliteit.” Weterman lacht: “Het gaat over echte bedragen, daar wil iedereen professioneel mee omgaan. De meeste beleggingen in het vastgoed zijn nog steeds rendabel en bovendien is nou net vastgoed de beste bescherming tegen die inflatie. Die markt is helemaal niet zo gesjeesd en is dus nog steeds ruime vraag naar financiering.” Eén kleine kanttekening wil Weterman er wel bij maken. “De meest professionele partijen zijn gebleven, de kleine beleggers zijn vaak afgehaakt, kopen niet meer en zijn bezig hun bezittingen te verkopen.”

Juist voor de laatste groep biedt Pearl Capital een alternatief met een vast rendement. De markt kan dus op zijn kop gaan staan, wij keren te allen tijde hetzelfde bedrag uit. En een investering bij Pearl is een stuk minder werk dan een pand aankopen/renoveren/beheren.”

Samen sterker

“Succesvol beleggen is haast onmogelijk zonder de hulp van experts. Hoe schat je namelijk een huis op waarde en hoe werkt de administratie die met elke belegging gepaard gaat? Een team van deskundigen is in de praktijk onmisbaar. Bij Pearl Capital kennen wij het reilen en zeilen van de markt, naast onze eigen uitgebreide ervaring maken we dan ook gebruik van de expertise van de beste spelers in het veld. Taxatie?  Notarisprocedure? Allemaal inbegrepen. Dat stukje extra service werpt zijn vruchten af in de vorm van zekerheid en rendement. En ja die investering levert dus alleen maar klanttevredenheid op.”

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.