Chef deelt opmerkelijke nieuwe manier om komkommers wekenlang vers te bewaren 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Chef deelt opmerkelijke nieuwe manier om komkommers wekenlang vers te bewaren

Komkommers zijn vaak een heerlijke toevoeging aan je maaltijd, en kunnen zelfs los al een lekkere snack zijn. Maar het ‘goed houden’ van komkommers blijkt toch altijd maar een lastige klus. Ze drogen snel uit en verliezen soms al na een paar dagen hun smaak en knapperige structuur. Buiten de koelkast, in de koelkast, met of zonder folie: niets lijkt echt zijn werk te doen. Maar vandaag hebben we misschien wél de oplossing voor je. Een Chef-kok laat namelijk zien hoe je de komkommers zonder moeite 10 dagen vers kunt bewaren:

Oplossing op TikTok

Het is algemeen bekend dat het eten van verse groenten en fruit essentieel is voor een gezonde levensstijl, maar soms is het een uitdaging om ze op te eten voordat ze bederven. Gelukkig deelde chef-kok Kat haar briljante truc op sociale media, en het heeft veel mensen geholpen om hun komkommers langer vers te houden.

Kat deelde haar techniek op TikTok, waar ze haar tien dagen oude, nog steeds knapperige komkommers liet zien. Hierbij ligt de oplossing voor het grootste gedeelte in de verpakking waarin de komkommers worden geleverd. Of beter gezegd, bij het weggooien van deze verpakking. De manier waarop producten worden vervoerd, is vaak niet de beste manier om ze op te slaan. Dus haal ze allereerst volledig uit hun verpakking.

Na het verwijderen van de verpakking, spoelde Kat de komkommers af en dep ze droog met keukenpapier. Hier legde ze uit: “De productie heeft eigenlijk twee vijanden: Zuurstof en water. Te weinig of te veel van beide zorgt ervoor dat de komkommers hun lekkere knapperige smaak gaan verliezen. Komkommers zitten vol water, dus wat we willen doen is dat ze vocht opnemen.”

Hoe werkt het precies?

Kat deelt daarna haar handige truc om overtollig vocht te absorberen: het gebruik van een siliconenzakje of een hersluitbare zak. Deze zak vul je vervolgens met keukenpapier. Dit doe je door er een soort ‘bedje’ van te maken waar de komkommers in komen te liggen.

Doe de afgespoelde en gedroogde komkommers erin, sluit de zak af en leg ze in de koelkast. Het keukenpapier helpt het overtollige vocht op te nemen, waardoor je komkommers langer vers blijven.

Werkt het ook echt?

Het advies van Kat werd met enthousiasme ontvangen door haar kijkers, die snel hun eigen ervaringen deelden met het uitproberen van deze truc. Een kijker merkte op: “Perfect! Ik heb ontdekt dat bakpapier zelfs beter werkt dan keukenpapier. Geen idee waarom, maar het werkt geweldig.”

Anderen deelden hun eigen variaties op de methode, zoals het gebruik van verschillende soorten papier of het aanpassen van de droogtijd. De unieke aanpak lijkt dus zeker zijn werk te doen, en houdt de komkommers met gemak 10 dagen lekker knapperig en vers. Wij zijn in ieder geval wel benieuwd en inmiddels al begonnen aan onze eigen test – Jij ook?

464

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.