4 ideeën om met je bankstel je woonkamer te transformeren 12
Saved Read later
Deel dit bericht

4 ideeën om met je bankstel je woonkamer te transformeren

Wil je inspiratie opdoen voor het opfrissen van je woonkamer? Dan kun je met het juiste bankstel al ontzettend veel bereiken. Of je nou van je bank een echte blikvanger wilt maken, of een knusse zithoek wilt ontwerpen, de mogelijkheden zijn eindeloos. Op naar de woonwinkel dus om de perfecte bank te vinden! Met deze 4 tips helpen we je op weg.

Kies het juiste formaat bank

Een grote bank is heerlijk, maar past deze wel goed in je woonkamer? Zelfs als je de ruimte hebt, kan een te grote bank te dominant worden. Op deze manier kan je interieur uit balans raken. Hetzelfde geldt natuurlijk ook voor een te kleine bank.

Er is een makkelijke regel die je kunt toepassen om een goed formaat te kiezen. Meet de muur achter het bankstel. Het perfecte formaat van je bank is ongeveer twee derde van de muur. Hierdoor laat je niet te veel ongemakkelijke lege ruimte over, maar wordt het ook niet te krap. De rest van de ruimte kun je decoreren met een lamp of een koffietafeltje. Dit is uiteraard maar een suggestie. Je kunt afwijken van de afmetingen, maar het is een goede houvast bij het kiezen van een bank.

Bekijk ook:
Waar moet je aan denken bij het laten bouwen van een aanbouw?

4 ideeën om met je bankstel je woonkamer te transformeren 16

Maak een scheidingsruimte

Heb je een grote open ruimte in je woonkamer? Dan kan een bank dienen als scheiding tussen het zitgebied en de rest van de kamer. Vooral een hoekbank is geweldig om dit effect te creëren. Op die manier maak je een duidelijk onderscheid met het eet- of werkgedeelte van je kamer. Dit is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar helpt je ook meer uit je ruimte te halen.

Ook in een kleine woonkamer kan een scheiding ontstaan met een bankstel. Een hoekbank neemt bovendien minder ruimte in beslag dan een bank en een aparte stoel. Volg met de bank de muren van je kamer. Zo maak je een gezellig en knus hoekje.

4 ideeën om met je bankstel je woonkamer te transformeren 17

Vul je kleurenschema aan

Het kleurenschema van je woonkamer kan grote invloed hebben op de kleur die je voor je bank kiest. Ga je voor iets wat de rest van de ruimte complementeert. Dit kan een warme, natuurlijke kleur zijn zoals beige, zacht grijs of gebroken wit. Wil je een statement maken? Ga dan voor een kleur die eruit springt. Warme kleuren als oranje en geel kunnen erg uitnodigend zijn, terwijl koele kleuren als groen en blauw een speels element aan je woonkamer toevoegen.

Bekijk ook:
Ontdek de Top Speeltoestellen en Huisjes voor Ultiem Buitenspeelplezier

Color blocking is een populair concept bij binnenhuisarchitecten. Bij je bank kun je dit toepassen door een contrast aan te brengen tussen de kleur van het materiaal en de kussens of dekens die je hierop plaatst. Wees dus niet bang om te experimenteren met kleuren die niet meteen bij elkaar lijken te passen. Color blocking kan ontzettend veel karakter toevoegen aan je woonkamer!

4 ideeën om met je bankstel je woonkamer te transformeren 18

Denk aan functionaliteit

Hoewel een bankstel veel kan toevoegen aan je interieur, moet er natuurlijk ook op gezeten kunnen worden. Hoe je de bank neerzet, zal bovendien bepalen hoe deze gebruikt wordt. Wil je een bank om ‘s avonds lekker op neer te ploffen voor de televisie? Dan is een hoekbank een heerlijke manier om tot rust te komen. Is het vooral van belang om gasten te kunnen ontvangen? Dan kunnen twee kleinere banken tegenover elkaar zorgen voor een gezellige sfeer.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.