Spotify heeft stress verlagende afspeellijsten voor huisdieren samengesteld 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Spotify heeft stress verlagende afspeellijsten voor huisdieren samengesteld

Raar maar waar. Spotify heeft een hele bijzondere stap genomen. Het bedrijf heeft namelijk speciaal voor jouw huisdier stress verlagende afspeellijsten samengesteld. Of je nu een leguaan, hamster, kat, vogel of hond hebt.

Zingen voor je huisdier

Uit onderzoek blijkt namelijk dat veel mensen zingen voor hun huisdier. Maar je kunt er natuurlijk niet altijd zijn. Ook jij moet naar je werk of naar school. Daarnaast blijkt dat mensen het idee hebben dat hun huisdier precies dezelfde muzieksmaak heeft als het baasje. Via een aparte website van Spotify kun je, na het beantwoorden van een aantal vragen en het maken van een paar keuzes, de ideale afspeellijst voor jou en je huisdier samenstellen.

Spotify heeft stress verlagende afspeellijsten voor huisdieren samengesteld 16

Geen onderzoek gedaan

Spotify geeft zelf ook aan geen onderzoek gedaan te hebben naar de afspeellijsten en de type dieren. Al met al lijkt het voornamelijk om een grote publiciteitsstunt te gaan dan om een bewezen feit. Wel geeft het Zweedse bedrijf aan het gesprek aan te zijn gegaan met experts op het gebied van huisdieren, om zo een goede overweging te maken. Daarnaast moet het natuurlijk ook prettig zijn om de muziek te luisteren voor jou, als muziekliefhebber. Daarom worden nummers die jij vaker luistert, en eventuele andere nummers gebaseerd op jouw keuzes, afgewisseld met de muziek voor je huisdier. Zo kun je met gemak de hele dag door met het luisteren van die afspeellijst.

Bekijk ook:
Zo oud is jouw hond echt in mensenjaren

Wel is de functie samen met David Teie ontwikkeld. Een naam die je misschien niet meteen iets zegt. Teie is musicoloog en bracht eerder al eens twee CD's uit met muziek voor katten.

Kalmerende harpmuziek

Uit ander onderzoek blijkt overigens wel dat harpmuziek kalmerend kan werken voor honden. Maar wanneer je Metal aan zou zetten bij precies diezelfde hond, zul je zien dat hond juist heel druk wordt. Maar of het daadwerkelijk genoeg is om een hond te kalmeren die al in paniek is, is nog maar de vraag. Vaak zijn er dan andere zaken nodig om een hond te kunnen kalmeren.

Niet het eerste experiment

Het maken van de afspeellijsten voor huisdieren is niet het eerste experiment waar de Zweedse muziekgigant mee aan de slag is gegaan. En of het nou werkt of niet, uiteindelijk is het best grappig om een afspeellijst te hebben voor je huisdier. En als zowel jij, als jouw huisdier daar van kan genieten. Wat maakt het dan nog uit of het nou precies zo werkt dat je huisdier er extreem rustig van wordt?

Avatar foto
Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.