De 5 belangrijkste corona gerelateerde richtlijnen die gelden bij een bezichtiging 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De 5 belangrijkste corona gerelateerde richtlijnen die gelden bij een bezichtiging

Het Covid-19 virus heeft zich ruim 2 jaar lang vastgebeten in onze maatschappij. Onze maatschappij lag lam, we konden plots veel dingen niet meer doen en we waren allemaal uiterst voorzichtig. Sinds het einde van maart gelden er echter géén coronamaatregelen meer.

Dat is althans het geval in het normale leven. In bepaalde situaties gelden er echter wel nog bepaalde corona gerelateerde richtlijnen. Dat is ook het geval als je bij een makelaar Deventer een bezichtiging afgesproken hebt. Hou je in dat geval aan onderstaande richtlijnen.

Richtlijn 1: kom met maximaal 2 personen

Bij een bezichtiging is het leuk om je gehele gezin of familie mee te nemen. Doe dit vooral niet. Het is namelijk de richtlijn om met maximaal 2 personen te komen. Door met zo min mogelijk mensen in huis rond te lopen, is de kans op besmettingen een stuk kleiner.

Richtlijn 2: was je handen bij binnenkomst

Als je het te bezichtigen huis binnenstapt, doe je er verstandig aan om je handen te wassen. Neem hiervoor zelf een flesje handalcohol mee of vraag dit aan je makelaar. Grote kans dat je makelaar dit altijd bij zich heeft.

Bekijk ook:
Zo krijg jij de perfecte respons op je direct mailing campagne!

Waarom het aan te raden is om je handen te wassen? Omdat je in het huis ongetwijfeld aan veel dingen gaat zitten en voelen. Door je handen te wassen, voorkom je dat je daarbij het virus overdraagt of het virus op je handen krijgt.

Richtlijn 3: houd afstand van de makelaar

Tijdens een bezichtiging heb je ongetwijfeld veel vragen aan de makelaar. Met vragen is uiteraard niks mis; doe dit vooral. Tijdens het stellen van vragen is het echter wel zaak om afstand van de makelaar te houden. De algemene regel om 1,5 meter afstand te houden, is tot op de dag van vandaag van toepassing bij een bezichtiging. Respecteer deze afstand dan ook volledig. Dit doe je niet alleen voor jezelf, maar ook voor de makelaar.

Richtlijn 4: geen handen schudden

Tot maart 2020 was het gebruikelijk om altijd en overal handen te schudden. Sinds de coronapandemie is echter dit niet meer zo gebruikelijk. Het advies is om zeker tijdens of voorafgaand een bezichtiging handen te schudden. Veel makelaars geven er zelfs de voorkeur aan om een boks te geven. Een prima en onschuldig alternatief voor het schudden van handen.

Bekijk ook:
Unieke verzendverpakkingen: Dit zijn de nieuwste trends voor webshops in 2024

Richtlijn 5: zeg bij een verkoudheid de bezichtiging af

Heb je een bezichtiging op de planning staan, maar ben je plots verkouden? Zeg de bezichtiging dan af of laat bijvoorbeeld je partner alleen naar de bezichtiging toe gaan. Als je verkouden bent, bestaat de kans immers dat je het coronavirus onder de leden hebt. Door verkouden naar een bezichtiging te gaan, steek je hiermee mogelijk de makelaar ook aan. Voorkom dit door verstandig te zijn en de bezichtiging af te zeggen of op een andere manier te organiseren.

Richtlijnen vanuit de makelaarswereld

Tot 18 februari 2022 was het zogeheten Handreiking Makelaars en Taxateurs van toepassing. Dit was een rapport met daarin richtlijnen waar zowel makelaars als taxateurs zich aan moesten houden. Doordat deze richtlijnen niet meer van toepassing zijn, is dit rapport achterhaald. Desalniettemin doe je er verstandig aan om alle bovenstaande richtlijnen op te volgen. Dit is zowel voor jezelf als voor de makelaar (erg) verstandig.

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.