Zo word je minder snel ziek 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo word je minder snel ziek

Niemand vindt het fijn om ziek te worden, maar soms gebeurt dat nou eenmaal. Toch speel je daar zelf ook een grote rol in, want met een gezonde levensstijl wordt de kans op ziekte een stuk kleiner. Dat is dus best voordelig, en in dit artikel leggen we uit hoe je dat voor elkaar kan krijgen!

Gezonde voeding

Bij een gezonde levensstijl hoort gezonde voeding. Het is algemeen bekend dat je groente en fruit moet eten, dus dat is een goed begin. Het Nederlandse Voedingscentrum raadt aan om minimaal twee stuks fruit en 250 gram groente per dag te eten. Peulvruchten, noten en zaden zijn ook erg gezond. En het is ook aangeraden om minimaal 2 liter water op een dag te drinken.

Extra voedingstoffen

Met een gezonde voeding krijg je heel wat goede voedingstoffen binnen, maar het kan nooit kwaad om je lichaam een extra handje te helpen. Zo kan je je weerstand een boost geven door voedingssupplementen te slikken. Denk bijvoorbeeld aan visolie capsules, magnesium tabletten of vitamine D pillen.

Zo word je minder snel ziek 17

Voldoende beweging

Lang zitten wordt ook wel het nieuwe roken genoemd door gezondheidswetenschappers, en daarmee stellen ze dat weinig bewegen en veel stilzitten dus echt niet gezond voor je is. Probeer dus voldoende op een dag te bewegen. Het is dus niet voldoende om een keertje naar de sportschool te gaan, als je de rest van de tijd lang in stilstand blijft. Maak bijvoorbeeld twee keer een kleine wandeling op een dag, of doe wat kleine oefeningen. Probeer daarnaast een paar keer per week te sporten of een wat langere wandeling te maken.

Bekijk ook:
De 10 beste tips tegen hooikoorts

Slapen

Een goede nachtrust is ook essentieel voor een gezonde levensstijl. Slecht slapen wordt onder meer in verband gebracht met depressies, burn-outs, hartklachten en overgewicht. De impact van slaaptekort is niet bepaald mals, dus probeer elke nacht voldoende slaap te krijgen.

Hoeveel uurtjes je moet slapen voor een goede nachtrust verschilt weer per persoon, maar met 8 uur per dag zit je zeker goed. Overigens is te veel slapen ook weer slecht voor je, dus elke dag uitslapen raden we ook niet aan!

Sociale contacten

Het hebben en onderhouden van sociale contacten hoort ook bij een gezonde levensstijl. Mensen zijn nou eenmaal zeer sociale wezens en het is inmiddels bewezen dat goede relaties met vrienden en familie een positief effect heeft op je levensgeluk en gezondheid. Eenzaamheid wordt weer gezien als de oorzaak van veel negatieve effecten. Zo geeft dit meer stress, een lagere weerstand en leidt dit zelfs tot een hoger risico op voortijdig overlijden. Tijd om vrienden te maken!

Bekijk ook:
De betekenis van dromen: wat betekent jouw droom?

Zo word je minder snel ziek 18

Roken, drugs, alcohol

Roken, drugs en alcohol zijn niet bepaald ingrediënten voor een gezonde levensstijl. Het gezondste is om gewoon niet te roken, drinken of drugs te doen, maar voor veel mensen is dat weer net iets te veel gevraagd. Probeer daarom (eerst) te minderen, al blijft geheel onthouden vaak de gezondste keuze.

Relaxen

Bij een gezonde levensstijl horen ook voldoende relaxmomentjes, want ontspanning is nou eenmaal ook belangrijk. Zorg er dus voor dat je voldoende momentjes voor jezelf neemt, waarbij je helemaal tot rust kan komen. Probeer te veel stressvolle situaties ook te voorkomen, want ook stress wordt weer gezien als de oorzaak van heel wat gezondheidsklachten.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.