blank

Hier moet een goede haarkliniek aan voldoen

0 Shares

Haaruitval is een probleem waar veel Nederlanders mee te maken krijgen. Vaak vallen haren pas op latere leeftijd uit, maar dit kan ook al op relatief jonge leeftijd gebeuren. Als je jong bent en te maken hebt met haaruitval, is dit mogelijk het gevolg van het DHT-hormoon. Dit hormoon zorgt er namelijk voor dat haren hun groeicyclus niet afmaken, waardoor ze voortijdig uitvallen. Hierdoor kunnen er naar verloop van tijd kale plekken ontstaan. Met een haartransplantatie maak je voorgoed een einde aan haaruitval. Wil je een haartransplantatie ondergaan? Dan richt jij je tot een haarkliniek. Omdat het een medische ingreep betreft, wil je ongetwijfeld dat dit goed gebeurt. Daarom vertellen wij je in deze tekst waar een goede haarkliniek aan moet voldoen.

Hoe zit het met de professionaliteit?
Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een haartransplantatie. Gevolg hiervan is dat het aantal haarklinieken de laatste jaren fors is toegenomen. Dit maakt het er niet makkelijker op om een geschikte kliniek te vinden. Voordat je een keuze maakt, raden wij jou aan om naar de professionaliteit te kijken. Het gaat immers om een medische ingreep en dat vertrouw je niet aan Jan en alleman toe. Zoek daarom uit in hoeverre de haarkliniek werkt met professionele medewerkers. Kijk bijvoorbeeld of de artsen zijn aangesloten bij de Internationale Society of Hair Restoration Surgery (ISHRS). Dit is een wereldwijde non-profit medische vereniging en dé toonaangevende autoriteit voor wat betreft haarverliesbehandeling en haarherstel.

Gebruik van moderne haartransplantatietechnieken
Wie denkt dat iedere haarkliniek dezelfde technieken gebruikt, heeft het mis. Ben je op zoek naar een goede haarkliniek? Dan raden wij jou eveneens aan te kijken naar de technieken die de kliniek gebruikt. Vroeger was het gebruikelijk om haren te transplanteren volgens de FUT techniek. Hierbij wordt een stripje huid weggenomen uit de haarkrans aan de achterzijde van het hoofd. De haren uit dit stripje worden vervolgens elders op het hoofd geïmplanteerd. De FUT techniek wordt wereldwijd gebruikt voor haartransplantaties.

Bekijk ook:
Geef jouw woonruimte een unieke look met deze woonaccessoires

Een FUT haartransplantatie heeft één groot nadeel: er blijft een litteken zichtbaar na afloop van de ingreep. Zit je hier niet op te wachten? Ga dan op zoek naar een haarkliniek waar je een FUE haartransplantatie kunt ondergaan. Bij deze techniek worden de haarwortels één voor één weggenomen uit de hoofdhuid. Hierdoor ontstaan er slechts kleine wondjes die vanzelf genezen. Er blijft dus geen litteken zichtbaar na de haartransplantatie. Mede hierdoor wordt de FUE techniek beschouwd als de minst ingrijpede haartransplantatie. Helaas biedt niet iedere haarkliniek jou de mogelijkheid om voor deze techniek te kiezen. Om te bepalen of het een goede haarkliniek betreft, doe je er dus ook goed aan naar de verschillende mogelijkheden te kijken.

Soorten haartransplantaties
Een goede haarkliniek gebruikt verschillende technieken voor haartransplantaties. Toch is dit niet het enige waar je een goede kliniek aan kunt herkennen. Nee, want een goede haarkliniek biedt namelijk ook verschillende soorten haartransplantaties aan. Een haarsparende transplantatie is hier een voorbeeld van. Bij zo’n behandeling wordt alleen het donorgebied geschoren. Na de behandeling valt het lange haar over dit gebied heen, waardoor het bestaande kapsel behouden kan blijven.

Bekijk ook:
Top 5 grootste beroepsklassen van Nederland

Daarnaast kun je bij een goede haarkliniek ook terecht voor specialistische behandelingen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een kroeshaar transplantatie. Dit is een stuk complexer dan het transplanteren van steil haar, omdat kroeshaar ook krult onder de huid. Voor een goede haarkliniek is het geen enkel probleem om zo’n transplantatie uit te voeren. Daarnaast kun je vaak ook voor het transplanteren van wenkbrauwen en een baard bij een goede haarkliniek terecht.

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

blank Trending
blank Opinie
blank Quizzen
blank Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.