Wat maakt je uniek?

0 Shares

Ieder mens is uniek, maar sommige mensen hebben net weer wat bijzondere eigenschappen dan anderen. Je bent bijvoorbeeld al vrij uniek als je linkshandig bent, want naar schatting is ruim 90 procent van de mensen rechtshandig. Daarnaast zijn er talloze andere dingen die je uniek maken en de onderstaande video zet een aantal van die eigenschappen voor je op een rij!

Het YouTube kanaal WatchData heeft uitgezocht welke eigenschappen erg uniek zijn bij mensen:

Wat maakt je uniek?

Welke eigenschappen zijn vrij uniek? Volgens WatchData zijn mensen met de onderstaande trekken vrij zeldzaam:

 • Linkshandig. Ben je linkshandig? Dan is dat vrij zeldzaam, want ongeveer 91 procent van de mensen is rechtshandig.
 • Licht haar. Een natuurlijke lichte haarkleur komt ook niet veel op de wereld voor, want slechts 16 procent van de mensen zou licht haar hebben.
 • Meerdere talen beheersen. Het spreken van meerdere talen is niet zo bijzonder. Ongeveer 60 procent van de mensen beheerst meer dan een taal. In Nederland doen we het nog veel beter; hier zou ongeveer 90 procent van de mensen meer dan een taal beheersen.
 • Langer dan 1.80 meter. Lange mensen zijn ook redelijk uniek, want slechts 15 procent van de mensen op aarde zou langer dan 180 centimeter zijn. In Nederland is dat echter niet zo bijzonder, want hier zijn mannen gemiddeld 183 centimeter.
 • Kleurenblind. Als je kleurenblind bent, mag je jezelf ook gerust uniek noemen, want slechts 8 procent van de mensen zou hier last van hebben.
 • Diploma hoger onderwijs. Op een diploma mag je altijd trots zijn, maar helemaal als je weet dat slechts 7 procent van alle mensen hierin slaagt.
 • Psychopathische stoornis. Op een psychopathische stoornis hoef je niet jaloers te zijn en gelukkig komt dit niet al te vaak voor. Ofja, misschien is het toch nog best veel als 1 procent van de mensen psychopaat is?
 • Genie. De meeste mensen vinden zichzelf wel slim, maar uiteindelijk zijn er maar weinig ware genieën op de wereld te vinden. Slechts 0.25 procent van alle mensen zou een IQ van 160 of hoger hebben.
 • Drieling. Ben je een drieling? Dan ben je ook erg uniek, want slechts 0.1 procent van de mensen is een drieling.
 • Te veel vingers. Normaal gesproken heb je tien vingers, maar sommige mensen hebben er bij geboorte meer. Dit noemt men polydactylie, en het komt bij slechts 0.1 procent van alle mensen voor.
 • Heterochromie. Met een lichte ogen heb je al een van de minst voorkomende oogkleuren, maar iemand met heterochromie is pas echt bijzonder. Hierbij heb je twee verschillende oogkleuren en dit komt bij slechts 0.03 procent van alle mensen voor.
 • Miljardair. Jeff Bezos, Elon Musk en alle andere miljardairs mag je gerust ook uniek noemen, en niet om hun bijzondere persoonlijkheden. Miljardairs komen namelijk niet veel voor in de wereld, want slechts 0.0004 procent van de mensen heeft deze begeerde titel.
 • Geraakt door bliksem. Goed nieuws voor de mensen die bang zijn om geraakt te worden door bliksem, want slechts 0.0003 procent van alle mensen heeft dit ooit meegemaakt.
 • Lotterij winnen. Helaas is de kans om de loterij te winnen nog kleiner; want slechts 0.0002 procent van alle mensen heeft dit geluk. Dat is dan weer wat minder positief nieuws!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.