New World is de populairste nieuwe game van dit moment 13
Saved Read later
Deel dit bericht

New World is de populairste nieuwe game van dit moment

De nieuwe game New World is sinds eind september te spelen en is nu al een ware hit. Het spel van Amazon is sinds de release op Steam erg populair onder de gamers en is op dit moment zelfs de meest gespeelde game van het platform. 

New World is een online game waarin spelers terecht komen op het eiland  Aeternum. Het is een land van mythes en legendes en met een beetje geluk heb jij het gevonden. Je hebt namelijk schipbreuk geleden en bent zo op het eiland terecht gekomen. Op het eiland moet je zien te overleven, maar dat is niet bepaald gemakkelijk omdat het er erg gevaarlijk is. Door magie zit het eiland vol met gevaarlijke wezens en die hebben het op jou voorzien. Gelukkig sta je er niet alleen voor, want je kan het spel spelen in groepjes van vijf én je kan ook lid worden van een van de drie grote factions; The Marauders, The Syndicate of The Covenant.

In het spel vecht je tegen monsters, leer je onder meer hoe je wapens en andere nuttige spullen kan maken en kan je handelen met gouden munten. Met dat geld kan je onder meer je uitrusting repareren, maar als je een beetje spaart kan je ook een huis kopen. Geld kan je in het spel verdienen door bijvoorbeeld spullen te verkopen, maar je kan jezelf ook al een vliegende start bezorgen door online New World game munten te kopen.

Bekijk ook:
Wat is er zo speciaal aan een casino zonder registratie?

In de onderstaande video kan je de trailer van New World zien:

Top 10 games met de meeste spelers op hetzelfde moment

New World is op dit moment dus razend populair en dat is ook te zien aan het aantal spelers dat tegelijkertijd de game op Steam spelen. Het spel bemachtigde namelijk binnen een mum van tijd een plekje in de top 10 games met de meeste spelers op hetzelfde moment. Eind september speelden namelijk ongeveer 758 duizend mensen tegelijkertijd het spel van Amazon en daarmee staat New World op de vijfde plek in de top 10.

De top 10 games met de meeste spelers op hetzelfde moment ziet er als volgt uit:

  1. PUBG: BATTLEGROUNDS – 3,24 miljoen spelers op hetzelfde moment
  2. Counter-Strike: Global Offensive – 1,31 miljoen spelers op hetzelfde moment
  3. Dota 2 – 1,29 miljoen spelers op hetzelfde moment
  4. Cyberpunk 2077 – 830 duizend spelers op hetzelfde moment
  5. New World – 758 duizend spelers op hetzelfde moment
  6. Valheim – 498 duizend spelers op hetzelfde moment
  7. Terraria – 487 duizend spelers op hetzelfde moment
  8. Fallout 4 – 472 duizend spelers op hetzelfde moment
  9. Life is Strange 2 – 469 duizend spelers op hetzelfde moment
  10. Among Us – 438 duizend spelers op hetzelfde moment
Bekijk ook:
Dit zijn de top games om naar uit te kijken in 2024

Op het moment van schrijven is New World tevens het meest gespeelde spel op Steam.

Eindelijk succes voor Amazon games

Amazon is sinds 2011 al bezig met het maken van games, maar het heeft lang moeten wachten op succes. Hoewel het bedrijf door de jaren heen vele miljoenen in de game-afdeling stopte, wilde het tot op het heden maar niet lukken om een goed spel te lanceren. Vorig jaar kwam Amazon nog met het spel Crucible, maar dat spel werd na de release al snel weer offline gehaald en is nu zelfs helemaal gecanceld. Toch gaf het bedrijf niet op en zo zie je maar dat het loont om door te zetten, want een jaar later heeft Amazon met New World eindelijk het begeerde succes gevonden. Het is nog even afwachten of het spel in de komende tijd ook nog zo populair blijft, maar het begin belooft veel goeds.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

894

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.