Vulkaan Etna in Italië uitgebarsten: bekijk hier de beelden 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Vulkaan Etna in Italië uitgebarsten: bekijk hier de beelden

De Etna is vandaag weer uitgebarsten, en dat ziet er indrukwekkend uit! Op filmpjes en foto's van YouTube en Twitter is het verwoestende natuurgeweld te zien. Bekijk de beelden hier!

Op de bovenstaande video is te zien hoe de Italiaanse vulkaan flink wat rook spuwt. Als je goed kijkt zie je ook de lava naar beneden stromen. Hopelijk staat er niks belangrijks in de weg…

Bekijk ook:
Deze reuzenvulkaan kan dit jaar nog uitbarsten

Op de onderstaande video is de uitbarsting van de Etna van dichtbij te zien. Hier zie je goed hoe de lava naar buiten spuit.

De uitbarsting is van veraf waar te nemen, dat is wel te zien op de onderstaande YouTube-video:

Op Twitter worden er ook volop beelden gedeeld van de uitbarsting van de Etna. En dat ziet er best imposant uit!

https://twitter.com/andrea_pecchia/status/1361753197883371529

De Etna: vulkaan die vaker uitbarst

De Etna is een vulkaan die zich bevindt aan het oosten van het Italiaanse eiland Sicilië. De uitbarsting ziet er weliswaar indrukwekkend uit, maar komt niet echt als een verrassing. De Etna is namelijk de op één na actiefste vulkaan van ons continent en tevens een van de actiefste vulkanen ter wereld. Erg bijzonder is de uitbarsting dus niet te noemen.

Bekijk ook:
Stel trouwt aan de voet van uitbarstende vulkaan

Uitbarstingen van de Etna komen dus regelmatig voor. Dit jaar is de vulkaan al aardig actief, maar dat was ook zo in de voorgaande jaren. Een van de grootste uitbarstingen van deze eeuw vond ongeveer 20 jaar geleden plaats, toen was de Etna maar liefst 24 dagen actief.

De uitbarstingen van de Etna zijn daarnaast tegenwoordig niet meer levensgevaarlijk. De laatste keer dat een uitbarsting van de Etna een dodelijke afloop kende was in 1987, toen twee toeristen door een plotselinge uit uitbarsting om het leven kwamen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.