Zo bescherm je je mobiele telefoon optimaal 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Zo bescherm je je mobiele telefoon optimaal

Een dagelijkse realiteit zonder smartphone valt bijna niet meer voor te stellen. Het is dan ook niet gek dat veel mensen waarde hechten aan de staat van hun telefoon. Het beschermen van een telefoon zorgt niet alleen voor minder krassen, barsten en deuken, maar het geeft jezelf ook rust. Hieronder lees daarom alles over het optimaal beschermen van je telefoon!

Zo bescherm je je mobiele telefoon optimaal 16

Gebruik een telefoonhoesje

Eén van de meest simpele en effectieve manieren van het beschermen van een telefoon, is het gebruiken van een hoesje. Een goed hoesje beschermt je telefoon namelijk tegen verschillende gevaren van buitenaf. Zo hoef je met een hoesje niet bang te zijn voor krassen, omdat er altijd een laag tussen de telefoon en de ondergrond zit. Daarnaast bieden de meeste hoesjes ook een bepaalde mate aan valbescherming. Hoe goed deze bescherming in de praktijk is, hangt af van het hoesje dat je kiest. Over het algemeen zijn dikkere en grotere hoesjes beter in staat om schokken te absorberen dan dunnere hoesjes. Een dunner hoesje wordt daarentegen wel als mooier gezien.

Verschillende soorten telefoonhoesjes

Naast het feit dat je hoesjes in verschillende diktes kunt verkrijgen, zit er ook een verschil tussen de soorten hoesjes die verkrijgbaar zijn. Veel mensen lopen tegenwoordig met een backcover. Zoals deze Engelse term al aangeeft, gaat het om een hoesje die de achterkant van de telefoon bedekt. Ook zullen de zijkanten van de telefoon enigszins beschermd worden door een backcover. Dit komt goed uit, want als een telefoon valt, valt deze meestal op een hoekje.

Bekijk ook:
Elektrische step kopen? Dit zijn de wetten en regels

Vanuit de hoek van de telefoon zal de impact vaak worden doorgegeven aan het glas, waardoor uiteindelijk het glas breekt. Dit risico is veel kleiner wanneer je gebruik maakt van een backcover. Een ander type hoesje dat veel gebruikt wordt, is een zogenoemde bookcover. Deze sla je als een soort boek dicht om je telefoon, waardoor praktisch alle zijden van de telefoon beschermd worden. Bijkomend voordeel is dat je in een bookcover gemakkelijk je pasjes kwijt kunt. Op hoesjesdirect.nl vind je veel verschillende soorten hoesjes; voor iedereen zit er wel wat tussen.

Een screenprotector

Eén van de meest dure reparaties aan een smartphone, is het plaatsen van een nieuw display. Dit is erg vervelend, want het glas van een telefoon kan in de praktijk relatief snel breken. Zo is het na een ongelukkige val van een relatief kleine hoogte al mogelijk dat het glas barst. Een reparatie kost je al gauw een paar honderd euro. Door echter gebruik te maken van een screenprotector, kan je op termijn veel geld besparen. Een screenprotector is als het ware een tweede laag glas of plastic die je aanbrengt boven de glaslaag van je telefoon zelf. Wanneer je telefoon valt of op een andere manier beschadigd raakt, vervang je simpelweg de screenprotector in plaats van het hele scherm. Er zijn weinig redenen te bedenken waarom je geen gebruik zou moeten van een screenprotector. Het biedt namelijk veel aanvullende bescherming, zonder dat je er last van hebt. Daarbij kan het ook voor mensen die liever geen hoesje om hun telefoon doen, een prettige uitkomst zijn.

Bekijk ook:
Waarom de Segway Navimow i108e de slimste robotmaaier op de markt is

Nieuwe trend: PopSockets

Tegenwoordig doet zich een nieuwe trend voor op het gebied van het beschermen van smartphones. Steeds meer mensen maken vandaag de dag namelijk gebruik van een zogenoemde PopSocket. Een PopSocket is een kleine gadget die je plakt aan de onderkant van je telefoon (of tablet). Bij gebruik van je telefoon kun je vervolgens hier je vingers omheen plaatsen. Zo houd je optimaal grip. Wanneer iemand je bijvoorbeeld aanstoot wanneer je je telefoon in je hand hebt, zal deze niet vallen door de PopSocket. PopSockets zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en patronen. Het is daarmee niet alleen handig, maar ook nog eens mooi!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.