Video: Strandbezoekers in Benidorm opgeschrikt door flinke haai 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Video: Strandbezoekers in Benidorm opgeschrikt door flinke haai

Deze strandbezoekers zagen een flinke haai wel erg dichtbij komen! In de bovenstaande video is te zien hoe bezoekers de haai van dichtbij filmden. 

Haaien komen we liever niet tegen terwijl we aan het zwemmen zijn, maar de strandbezoekers van Benidorm zagen dit beestje wel heel dichtbij komen. Op donderdag kwam een blauwe haai van ongeveer tweeënhalf meter lang praktisch op de kust terecht. De haai vormde een bedreiging voor de veiligheid van de zwemmers en daardoor moest iedereen het water uit van de Spaanse autoriteiten. Uiteindelijk bleek de haai zelf het meeste in gevaar te zijn, want het beestje was duidelijk de weg kwijt. De haai werd vervolgens gevangen en vijf kilometer verderop uitgezet. Dat is dus voor iedereen goed afgelopen!

Op Twitter deelden gebruikers ook beelden van de haai:

https://twitter.com/TheRealRuncey/status/1425775082085965824

Toch maar even uit het water blijven:

Tsja, die kom je toch liever niet tegen als je een dagje op het strand bent.

Aangevallen door een haai

Een aanval door een haai zal voor veel strandgangers een groot schrikbeeld zijn, maar uiteindelijk blijken de cijfers wel mee te vallen. Volgens de International Shark Attack File worden er jaarlijks nauwelijks aanvallen door een haai waargenomen. In 2020 werden er slechts 129 mensen gebeten door een haai, en ongeveer een derde van die aanvallen werden ook nog eens enigszins uitgelokt.

Bekijk ook:
De vijf gevaarlijkste haaien ter wereld

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.