Laptop stuk? Dat is niet altijd reden tot paniek

0 Shares

Het zal je maar gebeuren, zeker als je druk thuis aan het werk bent, of druk bezig bent met je school of studie: opeens houdt je laptop ermee op. Paniek! Want nu kun je dus helemaal niks meer. Betekent een laptop die niet meer werkt meteen dat je op zoek moet naar een nieuwe, of kan de schade ook meevallen?

Je kan helemaal niks meer

Het mooie aan een laptop, is dat hij feitelijk alles combineert wat je nodig hebt. De computer zelf zit erin, maar ook een monitor, een muis en een toetsenbord. In principe heb je helemaal geen losse onderdelen meer nodig. Tenzij je er erg regelmatig aan werkt, dan verdient het aanbeveling om met de hulp van een laptopstandaard een wat meer ergonomisch bewuste opstelling te maken. Door de laptop in de standaard te plaatsen kun je deze beter op ooghoogte brengen. Omdat typen op het toetsenbord dan niet meer mogelijk is, heb je hier wel een los exemplaar voor nodig, net zoals ook een losse muis noodzakelijk is.

Alhoewel het prettig is dat een laptop een alles-in-één-oplossing is, die fijn compact en praktisch is, brengt dit ook nadelen met zich mee. Doordat alle onderdelen in één apparaat zijn samengebracht, heb je direct een groot probleem als één van die onderdelen ermee ophoudt. Dan kun je ook direct helemaal niks meer. Alhoewel, soms is het minder erg dan het lijkt.

Bekijk ook:
Een klein uitstapje tijdens je bezoek in Barcelona

Waar zit het probleem?

Vertoont je laptop kuren, dan is het allereerst zaak om het probleem te lokaliseren. Veel van de problemen met laptops hebben met accu’s te maken, omdat dit nu eenmaal de onderdelen zijn die het snelst slijten. Je merkt dit als je laptop steeds minder lang zonder stroom kan, en uiteindelijk zelfs helemaal niet meer aan wil. Let wel goed op, want het is niet altijd de accu zelf die het probleem is. Ook de oplader kan zijn beste tijd hebben gehad, en de accu niet meer goed opladen. Ligt het probleem bij de oplader, dan kun je gemakkelijk een nieuwe kopen. Let wel goed op dat je het juiste merk te pakken hebt, bijvoorbeeld een Lenovo oplader bij een Lenovo laptop. Let hierbij ook op het type, want ook hier kunnen verschillen in zitten. De ene Acer oplader is de andere niet.

Ook de accu zelf valt vaak te vervangen, al heb je hier wellicht wel de hulp van een expert bij nodig. Is de accu er niet gemakkelijk uit te halen, ga dit dan ook niet proberen, zo voorkom je verdere beschadigingen. Zit het probleem in je muis of toetsenbord, dan kun je ervoor kiezen om met externe exemplaren te werken. Kost wat meer ruimte, maar zorgt er wel voor dat je je dure laptop niet meteen weg hoeft te gooien.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

293
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.