Werken en reizen: 5 redenen waarom je digital nomad wilt worden 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Werken en reizen: 5 redenen waarom je digital nomad wilt worden

Het klinkt als een droom: werken terwijl je op een tropisch strand ligt te genieten van een kokosnoot met een rietje. Maar voor veel mensen is dit dagelijkse realiteit. Deze mensen worden digital nomads genoemd, mensen die aan de andere kant van de wereld hun geld verdienen. Maar waarom zou je dat doen? Wij hebben 5 redenen gevonden waarom jij digital nomad wil worden.

Digital nomad

Als je qua werk bent verbonden aan een bedrijf waarvoor je op locatie je werkzaamheden moet uitvoeren dan wordt het moeilijk om een digital nomad te worden. Als je jouw geld met je laptop kunt verdienen dan kun je in principe gaan en staan waar je wilt, dus kun je ervoor kiezen om naar een tropische bestemming te reizen, en daar je werkzaamheden uit te voeren.

Digital nomads zijn vaak freelancers, maar het komt ook voor dat mensen in loondienst ergens anders werken. De meeste digital nomads zijn copywriters, fotografen, ghostwriters, influencers, webdesigners, en andere mensen die een beroep hebben waarbij je eigenlijk alleen een laptop en een internetverbinding voor nodig hebt. Er zitten veel voordelen aan het leven als digital nomad, we zetten er 5 op een rijtje.

Bekijk ook:
4 bizarre vakantiebestemmingen

digital nomad laptop

1. Vrijheid

De vrijheid is heerlijk. Je kunt gaan en staan waar je wilt, en hebt geen baas die op je vingers zit te kijken. Je kunt ervoor kiezen om in een strandcafé je werk te doen, maar dus ook het strand zelf, of op een tafeltje bij het zwembad. Zolang je maar een stroompunt en WIFI hebt.

2. Eigen locatie

Digital nomads worden niet voor niets zo genoemd. Ze reizen vaak van plek naar plek. Zo zijn ze bijvoorbeeld de ene maand op Texel, maar de andere maand voeren ze hun werkzaamheden uit op Bali. We kunnen dus wel stellen dat ze altijd een ‘workation’ hebben. Een combinatie van werk en vakantie.

digital nomad man

3. Eigen tijden

Je hebt niet te maken met prikklokken en verplichte pauzes in blokken van een kwartier, die je dan doet in een saaie kantine op een grijs industrieterrein. Nee, je kunt je eigen tijden en pauzes indelen. Dit past eigenlijk ook onder het eerste kopje (vrijheid), want dat is namelijk het gevoel dat je ervaart.

Bekijk ook:
Zo krijg jij de perfecte respons op je direct mailing campagne!

4. Nieuwe ervaringen

Tijdens je reizen ontmoet je nieuwe mensen, en doe je nieuwe ervaringen op. Deze ervaringen kun je weer gebruiken om je leven als digital nomad te verrijken. Doe een keer een cursus in Portugal, of een paar weken mindfulness op Bali. Je zult zien dat je tussen je werk door op zowel professioneel als persoonlijk gebied sterk ontwikkelt.

5. Je leeft je mooiste leven

We horen vaak mensen zeggen ‘gelukkig hoef ik nog maar 15 jaar, en dan kan ik met pensioen’. Die mensen zitten letterlijk hun kostbare tijd uit, en doen iets waar ze een hekel aan hebben. Nu denk je; ik heb geen baan dat ik kan doen met een laptop. Nou en? Laat je omscholen! Daarna kun je voor de rest van je leven reizen en werken. Heerlijk!

digital nomad reizen

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.