De 5 leukste activiteiten op Texel 14
Saved Read later
Deel dit bericht

De 5 leukste activiteiten op Texel

Ga je binnenkort een bezoekje brengen aan Texel? Of zit je op dit moment mogelijk al op Texel? Volgens veel toeristen is Texel één van de leukste en gezelligste Waddeneilanden. Dit is onder meer te danken aan de gezellige dorpjes, maar ook aan het feit dat je op dit eiland veel kunt doen.

Dit blijkt duidelijk uit onderstaande 5 activiteiten. Deze activiteiten zijn onwijs leuk, laten je optimaal genieten van Texel en zijn veelal ook nog betaalbaar. Een vakantie op Texel hoeft in ieder geval niet (overdreven) duur te zijn!

Activiteit 1: de stranden bezoeken

Texel beschikt over één van de mooiste kustlijnen van ons land. Dit is onder meer te danken aan de kleur van de stranden. Je zou het wellicht niet verwachten, maar er zijn op Texel heuse witte zandstranden te vinden. Deze stranden zijn enigszins vergelijkbaar met bijvoorbeeld de stranden op de Bahama’s en de Malediven. Het enige dat hierbij nog ontbreekt, zijn de palmbomen.

Bij de meeste stranden vind je ook nog leuke strandtentjes; het is dan ook heerlijk om een strandwandeling te maken en nadien wat te drinken bij één van de strandtentjes.

Activiteit 2: de vuurtoren bezoeken

De vuurtoren is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van Texel. Dit is het hoogste gebouw op Texel én is één van de mooiste gebouwen. Wat al helemaal aan te raden is, is om de vuurtoren te beklimmen. Tijdens de tocht naar boven leer je van alles over onder meer de geschiedenis van de vuurtoren.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

Als je eenmaal boven aangekomen bent, is het genieten geblazen. Je geniet van een prachtig en weids uitzicht. Over het eiland, over de kustlijn en over de zee. Je kunt vanaf drie kanten op de vuurtoren van een subliem uitzicht genieten. Een ware aanrader als je op Texel bent!

Activiteit 3: het eiland verkennen op een scooter

Texel is een vrij groot eiland. Om dit eiland helemaal te ontdekken, is het daarom aan te raden om een scooter te huren. Een scooter huren Texel is betaalbaar en biedt talloze mogelijkheden. Je kunt namelijk probleemloos langere afstanden leggen, waardoor je bijvoorbeeld van de ene kant van het eiland naar de andere kant toe kunt rijden.

Op de scooter kom je op de meest mooie plekjes op het eiland uit. Zo kom je bij rustige strandjes uit, kom je in gezellige dorpjes uit en rijd je door prachtige natuurgebieden heen. Om de flora en fauna in deze natuurgebieden niet al te veel te storen, is het advies om een elektrische scooter te huren.

Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

Activiteit 4: De Slufter bezoeken

Als je een liefhebber van natuur bent, zit je op Texel goed. Op dit eiland vind je meerdere prachtige natuurgebieden, waaronder De Slufter. Dit natuurgebied is niet alleen ontzettend fraai, maar is ook nog uniek. Dit is namelijk de enige plek in ons land waar de zee het land binnenstroomt en ook nog in open verbinding staat met de Noordzee. Het is dan ook geweldig om langs de kustlijn te wandelen.

In dit gebied vind je echter ook fraaie begroeiing. Je kunt eindeloze wandelingen maken, genieten van al het groens om je heen én genieten van de fraaie vogels. Neem zeker je verrekijker mee, want de vogels zijn in dit natuurgebied prachtig.

Activiteit 5: bezoek de gezellige dorpjes

Als laatste is het advies om gezellige dorpjes op Texel te bezoeken. Zo zijn de dorpjes De Koog en Den Burg erg leuk, maar deze dorpjes zijn wel toeristisch. Als je liever voor een iets minder toeristisch dorp gaat, kom je al snel uit in Oudeschild en Oosterend. Twee geweldige dorpjes waarin je van het authentieke Texelse leven geniet.

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.