De 10 mooiste plekken van Nederland 14
Saved Read later
Deel dit bericht

De 10 mooiste plekken van Nederland

De allermooiste plekken in Nederland. Waar zijn die eigenlijk te vinden? Van steden en dorpjes tot vestingen en natuurgebieden. Wij gingen het land af om een bezoek te brengen aan de mooiste plekken die Nederland te bieden heeft. Echter konden we hier geen toplijst van maken, iedere plek heeft nou eenmaal gewoon iets moois in zich. Daarnaast zijn er zoveel ontzettend leuke en mooie plekken dat het niet mogelijk is om alles te benoemen. Laat jouw mooiste plek gerust achter in de reacties!

Delft, Zuid-Holland

Delft is prachtige stad. De stad heeft sinds het jaar 1246 stadsrechten. Al snel kwamen handel en nijverheid tot bloei en groeide de stad uit. Rond 1560 was Delft zelfs de op één na grootste stad van Nederland. Alleen Amsterdam had meer inwoners. Vanwege de leeftijd van de stad Delft zijn hier tal van monumentale panden te vinden, waaronder ook het prachtige stadhuis van Delft.

De 10 mooiste plekken van Nederland 15

Het stadhuis van Delft

Nationaal Park De Hoge Veluwe, Gelderland

Natuurlijk mag ook het grootste Nationaal Park niet ontbreken in deze lijst. Nationaal Park De Hoge Veluwe is gelegen in de provincie Gelderland. Het grootste gedeelte van het grondgebied hoort bij de gemeente Ede, een ander deel bij de gemeente Arnhem. Nationaal Park De Hoge Veluwe biedt voor iedereen die dol is op de natuur wat wils. Van prachtige bossen tot mooie heides en zandgronden. Alles is hier te vinden. Daarnaast valt er in het Museonder ook flink wat te leren over de natuur.

De 10 mooiste plekken van Nederland 16

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Bourtange, Groningen

Wil je een stap terug in de geschiedenis? Dan is een bezoek aan Bourtange, in de provincie Groningen, zeker de moeite waard. Deze vesting werd aangelegd tijdens de Nederlandse Opstand. De gigantische muren en grachten rondom de vesting doen denken aan een grote stad, alhoewel Bourtange nooit daadwerkelijk stadsrechten heeft gehad. Ga een stap terug in de tijd en geniet van de geschiedenis.

De 10 mooiste plekken van Nederland 17

Een ophaalbrug in Bourtange

Nationaal Park Duinen van Texel, Noord-Holland

Voor de echte natuurliefhebbers is Nationaal Park Duinen van Texel geen onbekende. Daarnaast hoort deze zeker thuis in dit rijtje met bijzondere en mooie plekken. Allereerst omdat natuurlijk het hele Waddengebied en de Waddenzee UNESCO werelderfgoed zijn. Maar daarnaast biedt dit prachtige gebied nog zoveel meer. Duinen, strand, bos, kwelders en heide je vindt het hier allemaal.

De 10 mooiste plekken van Nederland 18

Nationaal Park Duinen van Texel

Giethoorn, Overijssel

Het Venetië van het Noorden wordt het wel genoemd, Giethoorn. Deze unieke plaats in Overijssel kun je niet gemist hebben tijdens een roadtrip door Nederland. Het dorp staat bekend om haar vele bruggetjes en de waterwegen. Ben je van plan een bootje te huren? Dan is Giethoorn een unieke locatie om dat zeker een keertje te doen. Maar ook in andere seizoenen is Giethoorn een bijzondere plaats die zeker een bezoekje waard is.

De 10 mooiste plekken van Nederland 19

Een van de vele bruggetjes in Giethoorn in de winter

Zaanse Schans, Noord-Holland

De Zaanse Schans is zonder enige twijfel een van de meest bezochte toeristische trekpleisters van Nederland. En dat heeft natuurlijk zo zijn reden. De karakteristieke molens op de Zaanse Schans zorgen ieder jaar voor een groot aantal bezoekers. Als je dan toch in de buurt bent, op slechts 10 kilometer afstand vind je binnenkort de nieuwe fabriek van Tony's Chocolonely!

De 10 mooiste plekken van Nederland 20

De molens aan de Zaanse Schans

Amersfoort, Utrecht

De stad Amersfoort, in de provincie Utrecht, is ook zeker een bezoekje waard. Doordat er in Amersfoort nog veel gebouwen overeind staan van eerdere tijden waan je je zo af en toe echt in de Middeleeuwen. Zo is er bijvoorbeeld de Koppelpoort, de poort die vroeger deel uitmaakte van de stadsmuren. Maar daar blijft het niet bij. Ook de Onze-Lieve-Vrouwetoren en de Monnikendam zijn een aantal van deze eeuwenoude gebouwen. Daarnaast heeft Amersfoort een bruisend centrum waar je ook zeker kunt shoppen.

De 10 mooiste plekken van Nederland 21

De Koppelpoort in Amersfoort

De Biesbosch, Noord-Brabant

Natuurlijk kan Nationaal Park de Biesbosch niet ontbreken in deze lijst. De Biesbosch is een van de meest bijzondere locaties die we hebben in Nederland. Wil je het Nationaal Park echt goed bekijken? Boek dan bijvoorbeeld een vaartocht. Je zult dan meegenomen worden door de mooiste plekken van het Nationaal Park. Vergeet je je fotocamera niet mee te nemen?

De 10 mooiste plekken van Nederland 22

De Biesbosch

Groningen, Groningen

Ook de binnenstad van Groningen mag niet ontbreken op deze lijst met mooie plekken. De binnenstad van Groningen is voor het grootste deel autovrij en er rijden geen trams. Of het nu gaat om een unieke shopervaring in de Folkingestraat, lekker borrelen op de Grote Markt of een wandeling door het Noorderplantsoen. In Groningen kun je alle kanten uit.

De 10 mooiste plekken van Nederland 23

Het Lage der A, vanaf het water.

De Waddeneilanden

Natuurlijk hebben we Texel apart even uitgelicht. Maar uiteindelijk is het hele Waddengebied natuurlijk een bezoek waard. Het unieke landschap is daadwerkelijk uitgeroepen tot UNESCO werelderfgoed. Neem eens een bezoekje aan alle eilanden, dan weet je precies wat ieder eiland jou te bieden heeft en wat het beste bij jou past. Wellicht kom je onderweg op de veerboot nog een aantal zeehondjes tegen! Vergeet je niet om ook te gaan wadlopen? Een unieke ervaring die je lang bij zal blijven.

Bekijk ook:
Zo creëer je thuis de ultieme luisterervaring

De 10 mooiste plekken van Nederland 24

Wadlopen in de Waddenzee

Thom

Thom schrijft teksten sinds de herfst van 2013. In de afgelopen jaren heeft hij tal van ervaringen opgedaan op het schrijven van teksten. Van verkoopteksten tot nieuwsartikelen en van productomschrijvingen tot beschrijvingen van applicaties.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.