Tips voor kamperen als het wat kouder is 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Tips voor kamperen als het wat kouder is

Als je gaat kamperen, word je blootgesteld aan de weersomstandigheden. Dat hoort erbij en is zeker ook geen reden om het dan maar niet te doen. Het kan immers ook rust en een bepaald gevoel van vrijheid geven. Maar dat wil niet zeggen dat je je niet goed moet voorbereiden als je met koudere omstandigheden te maken gaat krijgen. Daarom geven we een aantal tips voor kamperen als het wat kouder is. Meer weten? Lees ook deze tips op campz.nl!

De juiste slaapzak

Om ’s nachts warm te kunnen blijven bij koude omstandigheden, is een warme slaapzak onmisbaar. Het is belangrijk om te beseffen dat de ene slaapzak de andere niet is. Voor verschillende omstandigheden bestaan er verschillende slaapzakken. Let op de temperatuuraanduidingen van het product, en mik op een slaapzak met een comforttemperatuur van tussen de 1 en 10 graden. 3-seizoensslaapzakken zijn geschikt voor gebruik in de herfst, winter en lente. In de zomer zijn wel wat warm. Ga je ook regelmatig in de zomer kamperen, dan is het raadzaam om daar een aparte slaapzak voor aan te schaffen.

Bekijk ook:
Dit zijn de 5 beste elektrische steps van 2024

Slaapmatje

Kou zit niet alleen in de lucht, maar ook in de grond. Daarom is het belangrijk dat je jezelf beschermt voor kou vanuit de grond. Daarnaast is het verstandig om in plaats van op een luchtbed te slapen op een slaapmatje. Deze noemt ook wel eens een inflatable. Slaapmatjes zijn vaak gemaakt van schuimrubber. Dit warmt veel sneller op dan een luchtbed. Wil je wat luxer slapen, dan kun je ook gebruikmaken van een opblaasbaar veldbed met een lattenbodem en een slaapmatje.

Kleine tent

Als het koud is, wil je natuurlijk wel dat het zo goed als mogelijk warm wordt in je tent. Je kunt dan het beste kiezen voor een kleine tent. Deze is namelijk makkelijker op te warmen dan een grote tent, omdat er simpelweg minder loze ruimte is waar warmte aan verloren gaat.

Tips voor kamperen als het wat kouder is 15

Hou vocht buiten

Naast veel loze ruimte, is ook vocht een probleem voor het opwarmen van je tent. Het zorgt er juist voor dat alles snel afkoelt. Daarom moet je vocht zoveel mogelijk buiten zien te houden. Heb je natte kleding of schoenen, droog ze dan niet in je tent maar in de voortent of buiten de tent. Doe je dit in de tent, dan verhoog je de luchtvochtigheid in de tent en vochtige lucht is nu eenmaal moeilijker op te warmen. Ontkom je niet aan het binnenhalen van je natte kleding en schoenen? Zorg dan voor goede ventilatie, zodat het vocht weg kan.

Bekijk ook:
Zien: Dit is het mooiste vliegveld ter wereld

Het kan dus best, kamperen bij koudere omstandigheden. Je moet alleen je best doen om jezelf en je tent warm te krijgen, en dat kan aan de hand van bovenstaande tips.

1.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.