De slaapkamer van je dromen creëren? Dat doe je zó 12
Saved Read later
Deel dit bericht

De slaapkamer van je dromen creëren? Dat doe je zó

Gemiddeld genomen breng je op een dag meer tijd door in je slaapkamer dan in je keuken. Ga maar eens na; je staat hoogstens een paar uurtjes in je keuken per dag. In je bed lig je echter elke nacht 6 tot 9 uur te slapen of mogelijk zelfs nog langer.

Heb je op deze manier wel eens naar je slaapkamer gekeken? Voldoende reden in ieder geval om de slaapkamer van je dromen te creëren. Met onderstaande tips maak je je slaapkamer volledig naar wens.

Tip 1: bepaal voor welke stijl je wilt gaan

De slaapkamer van je dromen creëren? Dat doe je zó 17

Een slaapkamer kun je tegenwoordig op tal van manieren inrichten. Je kunt onder meer uit tientallen stijlen kiezen, waaronder de moderne stijl, de industriële stijl en de Scandinavische stijl. Naar welke van deze stijlen gaat jouw voorkeur uit?

Je doet er sowieso verstandig aan om tussen één van deze stijlen te kiezen. Sommige mensen gaan wel eens voor een combinatie van stijlen, maar dat is eigenlijk niet aan te raden. Daarmee creëer je nooit een fraai geheel in je slaapkamer.

Tip 2: laat je inspireren

De slaapkamer van je dromen creëren? Dat doe je zó 18

Weet je al precies hoe je je slaapkamer in wilt richten? Zelfs dan kan het geen kwaad om je goed te laten inspireren. Dit doe je bijvoorbeeld door via internet op zoek te gaan naar allerlei foto’s van fraaie slaapkamer. Dit kun je via Google doen, maar ook via bijvoorbeeld Pinterest.

Bekijk ook:
Ontdek de Top Speeltoestellen en Huisjes voor Ultiem Buitenspeelplezier

Op deze manier doe je nieuwe inzichten op, waarmee je je slaapkamer geheel naar wens kunt maken. Er is in ieder geval meer dan voldoende inspiratie te vinden op het wereldwijde web.

Tip 3: een goed bed hoort in een perfecte slaapkamer

Is je slaapkamer voor de volle 100% naar je wens? Dan ga je wellicht elke avond met plezier naar je bed toe. Maar, als je bed niet naar wens is, geniet je alsnog niet van de gewenste nachtrust. Alleen al om deze reden is het aan te raden om te investeren in een goed bed.

Heb je op dit moment al een fraaie boxspring? Dan kun je eens kijken of een matras kopen de oplossing is. Ben je helemaal niet meer tevreden over je huidige bed of boxspring? Dan kun je beter kiezen voor een compleet nieuwe variant.

Tip 4: laat je slaapkamer groter ogen

De slaapkamer van je dromen creëren? Dat doe je zó 19

Lang niet alle slaapkamers zijn even groot. Om je slaapkamer toch groter te laten ogen, kun je op tal van manieren de kamer optisch vergroten. Dit doe je bijvoorbeeld door lichte kleuren in de slaapkamer te hanteren. Als je bijvoorbeeld een muur in het wit verft, oogt de kamer groter dan als je deze muur in het zwart zou verven.

Bekijk ook:
Vloerrobots: De slimme manier voor moeiteloos onderhoud

Een andere tip is om een spiegel in je slaapkamer op te hangen. Met een spiegel creëer je ook een groter visueel effect, puur door de weerspiegeling van het glas.

Tip 5: kleed de slaapkamer leuk aan

De slaapkamer van je dromen creëren? Dat doe je zó 20

Kloppen de kleuren, de meubelen en de stijl in je slaapkamer? Dan is het de hoogste tijd om je slaapkamer leuk aan te kleden. Ook hier heb je voldoende mogelijkheden voor!

Tip 6: zorg voor voldoende opbergruimte

De slaapkamer van je dromen ligt ongetwijfeld niet vol met kleding en andere spullen. Nee, de slaapkamer van je dromen is hoogstwaarschijnlijk erg strak en netjes opgeruimd. Om dát voor elkaar te krijgen, zou je in je slaapkamer voor voldoende opbergruimte moeten zorgen.

Dit doe je bijvoorbeeld door één of meerdere kasten in je slaapkamer te zetten. Heb je in je slaapkamer met schuine wanden te maken? Kijk dan eens naar inbouwkasten; op die manier benut je de aanwezige ruimte op de perfecte manier.

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.