amsterdam icebar
Saved Read later
Deel dit bericht

Amsterdam Icebar: de Noordpool in de hoofdstad

Als je maar geen genoeg kunt krijgen van het barre weer buiten, en even gezellig in de kou en regen wilt shoppen, dan is Amsterdam een aanrader. Voor een extra dimensie aan het koude weer is een bezoekje aan de Amsterdam Icebar een absolute aanrader. Hier is alles gemaakt van ijs, zelfs de glazen van je drankje. Laten we een kijkje nemen.

Een unieke bar in Amsterdam

De Amsterdam Icebar is een ervaring op zich. Als je binnenkomt dan kun je eerst in het warme gedeelte van de bar jezelf voorbereiden op een ijskoude ervaring. Je krijgt maar liefst drie drankjes van het huis. Je krijgt ook een warme jas en handschoenen voordat je het ijskoude gedeelte van de bar gaat betreden. Als je er klaar voor bent dan gaat er een koude wereld voor je open. Want behalve een ijskoude aankleding heeft de Amsterdam icebar nog veel meer te bieden.

Gestrand op Nova Zembla in de Amsterdam Icebar

Als je de icebar binnenkomt dan treed je in de voetstappen van ontdekkingsreiziger Willem Barentsz. De Amsterdam Icebar bootst de belevenissen van Barentsz na, die tijdens één van de reizen samen met zijn bemanning vast kwam te zitten op het eiland Nova Zembla. Deze ervaring draagt bij aan het unieke karakter van deze bar. Het is een keer wat anders dan een oud-Amsterdamse smartlappen kroeg met tapijtjes op tafel. Het is een leerzame ervaring in combinatie met een shotje vodka om warm te blijven.

Bekijk ook:
Nederland kiest nog altijd massaal voor de fiets: De meest verrassende trends

Sculpturen van ijs

Ijssculpturen mogen uiteraard niet ontbreken tijdens deze coole ervaring. Tijdens de hele ervaring zijn verschillende sculpturen van ijs te zien in de Amsterdam icebar. Maar niet alleen beelden, maar zelfs de bar en de glazen waar jij je drankjes in krijgt zijn gemaakt van ijs. Ook de muren van de icebar zijn compleet uit ijs opgetrokken. De verlichting in combinatie met de ijskristallen geven de bar een magisch uiterlijk, je vergeet even dat je jezelf nog steeds in Amsterdam bevindt.

Amsterdam Icebar: de Noordpool in de hoofdstad 15

Amsterdam icebar combineren met andere attracties

De Amsterdam icebar werkt nauw samen met andere attracties in de hoofdstad. Zo kun je een bezoekje aan de icebar combineren met een leuke rondvaarttocht door Amsterdam. Of de Heineken experience tour doen, om daarna met een ijskoud glas bier te eindigen in de Amsterdam icebar. Op deze manier heb je een leuk dagje uit op een originele manier. Dus zet je muts op, trek een extra laag kleding aan, en maak bereid jezelf voor op deze ijskoude ervaring.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.