5x leuke uitjes voor een dagje Amsterdam 13
Saved Read later
Deel dit bericht

5x leuke uitjes voor een dagje Amsterdam

Amsterdam is een stad die veel te bieden heeft. Je kunt hier dan ook ongetwijfeld een leuke tijd tegemoet gaan. Heb jij plannen om binnenkort naar Amsterdam te gaan? Dan kan het geen kwaad om van tevoren alvast wat inspiratie op te doen. Want wat is nou allemaal leuk om te doen in deze mooie stad? Wij helpen je op weg en zetten 5 leuke uitjes in Amsterdam voor je op een rij!

Boottocht

Een ideaal uitje om te gaan doen als je een dagje in Amsterdam bent, is een boottocht. De stad staat tenslotte niet voort niets bekend om de prachtige grachten, dus hier moet je eigenlijk wel van profiteren. Er zijn verschillende boottochten waar je hierbij uit kunt kiezen. Of je nu kiest voor een rondvaartboot, een bootje om zelf te huren of een borrelboot: aan jou de keuze. Het is in ieder geval een toffe ervaring, want hoe kun je Amsterdam nou beter verkennen dan via de mooie grachten?

A’DAM Toren

Wat je ook zeker in gedachten kunt houden als je een dagje naar Amsterdam gaat, is het bezoeken van de populaire A’DAM Toren. Dit is een observatiedek waarbij je een adembenemend uitzicht kunt krijgen over het historische centrum, de haven, het polderlandschap en de wereldberoemde grachten. Als je in Amsterdam bent, is het zeker een aanrader om dit eens gezien te hebben. Ben je nog avontuurlijk ook? Dan kun je er ook voor kiezen om te schommelen op Europa’s hoogste schommel: ‘Over The Edge’. Als je hiervoor kiest kun je schommelen op 100 meter hoogte over de rand van de toren, met de mooie stad onder je voeten. Spannend, maar heel spectaculair!

Bekijk ook:
Dit zijn de 5 meest traditionele Nederlandse gerechten

Escape room

Wat ook enorm leuk is om te doen als je een dagje in Amsterdam bent, is een escape room. Een escape room speel je met meerdere personen, waardoor het ook ideaal is voor een bedrijfsuitje Amsterdam. Een escape room is een interactief spel waarbij het doel is om puzzels en raadsels op te lossen en uitdagingen aan te gaan. Het is de bedoeling dat dit allemaal wordt opgelost binnen een bepaalde tijd, meestal zo rond een uur. In Amsterdam zijn talloze verschillende escape rooms te spelen, waardoor je genoeg keuze hebt. Of je nu kiest voor een game escape room of een horror escape room: jij beslist. In ieder geval is het een aanrader om op jouw to-do lijst te zetten als je graag een leuk uitje wilt doen in Amsterdam.

Museum bezoeken

Amsterdam kent natuurlijk veel musea. Als je een liefhebber bent van kunst en cultuur, is dit dan ook echt een aanrader om te bezoeken. Je hebt hierin veel keuze. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor een bezoek aan het Rijksmuseum, Stedelijk Museum, Van Gogh Museum, Rembrandthuis, Anne Frank huis en ga zo maar door. Bekijk eens waar jouw interesse ligt en maak op basis daarvan een keuze welk museum je wilt bezoeken. Uiteraard is het ook mogelijk om meerdere musea op een dag te bezoeken.

Speurtocht

Ben je nog maar weinig in Amsterdam geweest en lijkt het je leuk om deze stad helemaal te ontdekken? Dan kan het een leuk idee zijn om een speurtocht in deze stad te doen. Middels een speurtocht kun je, bijvoorbeeld samen met anderen, op een leuke wijze Amsterdam verkennen. Je komt langs de mooiste plekjes en bezienswaardigheden en tegelijkertijd ben je druk bezig met het oplossen van vragen.

Bekijk ook:
Dit is het duurste hotel in Amsterdam

5x leuke uitjes voor een dagje Amsterdam 15

Bovenstaande uitjes kun je zeker in je achterhoofd houden als je binnenkort een dagje Amsterdam op de planning hebt. Uiteraard zijn er nog veel meer uitjes Amsterdam, dit zijn slechts wat leuke voorbeelden. Hoe dan ook is Amsterdam een prachtige stad om te gaan verkennen, waardoor je hier ongetwijfeld een leuke tijd tegemoet zal gaan. Wie weet kom je na het bezoek aan deze stad wel vaker terug!

Deel dit bericht
Read later

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.