Wooninspiratie voor keukens: kies voor een landelijke keuken of een kookeiland 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Wooninspiratie voor keukens: kies voor een landelijke keuken of een kookeiland

Ben je op zoek naar een nieuwe keuken, maar heb je nog niet precies voor ogen hoe die eruit moet zien? Laat je dan hier inspireren! In dit artikel zetten we de laatste keukentrends voor je op een rij.

Landelijke keukens

Keukens heb je vaak in verschillende stijlen. Zo heb je moderne keukens, industriële keukens, landelijke keukens, en nog veel meer variaties. Wij zijn nu helemaal fan van de landelijke keukens, want dit is momenteel trending. Bij deze stijl krijgt je keuken een klassieke en warme uitstraling, waardoor je bijna het gevoel krijgt dat je op een boerderij hebt. Hierbij worden materialen zoals hout en steen gebruikt om dat echte landelijke gevoel te krijgen, terwijl de keuken natuurlijk wel van de modernste apparatuur wordt voorzien om ervoor te zorgen dat je er optimaal gebruik van kan maken. Zo krijg je als het ware een keuken die bestaat uit het beste van twee werelden, en dat ziet er super uit.

Op de onderstaande foto kan je een mooi voorbeeld zien van een landelijke keuken:

Wooninspiratie voor keukens: kies voor een landelijke keuken of een kookeiland 20

Kookeiland

Een andere trend op het gebied van keukens is een keuken met een kookeiland. Bij deze keukens heb je een losstaand keukenblok waarop je kan werken. Deze extra werkruimte is niet alleen handig, het geeft je keuken ook nog eens een luxe sfeer. Een kookeiland past daarnaast bij vrijwel elke keukenstijl. Zo zie je op de bovenstaande foto een kookeiland bij een landelijke keuken, maar hieronder is ook een kookeiland bij een moderne keuken te zien. Zeg nou zelf, ziet dat er niet mooi uit?

Bekijk ook:
Dyson luchtreinigers; de drie beste modellen op een rijtje

Wooninspiratie voor keukens: kies voor een landelijke keuken of een kookeiland 21

Keuken met zwarte en witte kleurelementen

Qua kleuren voor de keuken zit je momenteel altijd goed met zwart en wit. Dit zijn misschien niet de meest spannende kleuren, maar hiermee kan je nooit de fout in gaan. Een zwart-wit keuken ziet er gewoon altijd chique uit, en ja, wie wilt dat nou niet?

Op de onderstaande foto kan je zien welk effect deze kleuren hebben op een keuken:

Wooninspiratie voor keukens: kies voor een landelijke keuken of een kookeiland 22

Keuken met een zitgedeelte

Wat je ook steeds meer terug ziet in de keukens van nu zijn keukens met een zitgedeelte. Hierdoor wordt de ruimte extra gezellig. De keuken is nu niet alleen een plek om te koken, maar ook een plek om te zitten. Je hier gaan zitten na het koken, en daar je eten nuttigen. Of iemand anders kan je gezelschap houden, terwijl je kookt. Dit is dus ideaal voor stelletjes, of mensen met kinderen.

Op de onderstaande foto is te zien hoe gezellig een keuken met zitgedeelte eruit ziet:Wooninspiratie voor keukens: kies voor een landelijke keuken of een kookeiland 23

Bekijk ook:
Creatieve ideeën voor wandbekleding die je woning transformeren

Greeploze keuken

Een andere opkomende trend is de greeploze keuken. Hierbij heb je een keuken zonder allerlei handvaten, en dit geeft vaak een hele moderne sfeer. Je kan natuurlijk nog wel met gemak alle keukendeurtjes openen, maar hiervoor gebruik je een ander systeem. Zo heb je tegenwoordig push-to-open keukenkastjes, waarbij de deur opengaat als je er lichtjes op drukt.

Op de onderstaande foto kan je een greeploze keuken zien:

Wooninspiratie voor keukens: kies voor een landelijke keuken of een kookeiland 24

Wooneetkeuken

Een wooneetkeuken is momenteel ook erg populair. Hierbij wordt de keuken gecombineerd met een eetgedeelte. Hierbij wordt deze ruimte niet alleen meer gebruikt voor het koken, maar ook als leefruimte. Vaak staat er in een wooneetkeuken een grote tafel met stoelen.

Op de onderstaande foto kan je een wooneetkeuken zien:

Wooninspiratie voor keukens: kies voor een landelijke keuken of een kookeiland 25

Keuken zonder hangende keukenkastjes

Een keuken zonder hangende keukenkastjes ga je ook steeds vaker terugzien. Bij deze keukens zie je alleen kastjes terug onder het werkblad, en blijft de ruimte erboven leeg. Je hebt misschien wat minder opbergruimte, maar je keuken krijgt hierdoor wel een veel ruimere indruk.

Op de onderstaande foto kan je zien hoe een keuken zonder hangende kastjes eruit ziet:

Wooninspiratie voor keukens: kies voor een landelijke keuken of een kookeiland 26

Alle keukens van deze foto's zijn van Budgetplan.

Welke keuken vind jij het mooiste? Deel je mening door hieronder een reactie achter te laten!

Deel dit bericht
Read later
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.6k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.