Top 10 Spider-Man films 13
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 Spider-Man films

Spider-Man is terug in de bioscopen, want halverwege december ging Spider-Man: No Way Home in première. Speciaal voor deze gelegenheid hebben we deze top 10 Spider-Man films gemaakt, zodat je weet wat de beste Spider-Man films zijn. Wat is jouw favoriete Spider-Man film?

10. Spider-Man 3 – 6.2

Op de tiende plek in de top 10 Spider-Man films staat Spider-Man 3. Dit was de derde Spider-Man film met Tobey Maguire in de hoofdrol en heeft op IMDb een 6.2 gemiddeld.

Deze Spider-Man film is niet echt geliefd bij de fans en het is waarschijnlijk ook wel veilig om te zeggen dat veel mensen de film echt haten. Dat heeft onder meer te maken met de karakterontwikkeling van Peter Parker – en zijn rare dansjes – de vele niet-interessante slechteriken, het rommelige verhaal en de lange duur. Zelfs de regisseur Sam Raimi gaf achteraf aan teleurgesteld te zijn in de film. Dus het was toen niet zo'n verrassing toen er werd besloten om met deze Spider-Man reeks te stoppen.

Bekijk hieronder de trailer van Spider-Man 3:

9. The Amazing Spider-Man 2 – 6.5

The Amazing Spider-Man 2 staat op de negende plek in deze top 10 Spider-Man films. Dit was de tweede en tevens laatste keer dat Peter Parker gespeeld werd door Andrew Garfield. De film heeft een 6.5 op IMDb, maar ook deze was niet bepaald een groot succes te noemen. The Amazing Spiderman 2 wist het publiek nooit echt te pakken, en dat was ook terug te zien in de box office. Het was daarom ook einde verhaal voor Andrew Garfield.

Bekijk hieronder de trailer van The Amazing Spider-Man 2:

8. Venom – 6.7

Op de achtste plek in de top 10 Spider-Man films staat Venom. Technisch gezien is dit niet helemaal een Spider-Man film, maar omdat er geen tien films zijn met de superheld hebben we ervoor gekozen om Venom erbij te betrekken.

Venom – met Tom Hardy in de hoofdrol – heeft een 6.7 op IMDb. Grappig genoeg bleken hier de kijkers en de critici het totaal oneens te zijn over de film. De meeste kijkers konden Venom wel waarderen, waardoor het een grote hit was in de box office. Daarentegen gaven de meeste critici de film slechte cijfers en reviews.

Bekijk hieronder de trailer van Venom:

Bekijk ook:
Quiz: Welke Marvel films zie je hier?

7. The Amazing Spider-Man – 6.9

The Amazing Spider-Man staat op de zevende plek in deze top 10 met een 6.9 op IMDb. Dit was de eerste film waarin Andrew Garfield de hoofdrol speelde. Deze film werd destijds vrij goed ontvangen, en vooral Garfield en Emma Stone werden als uitblinkers genoemd. Toch kreeg de film niet alleen maar complimentjes, want heel origineel – vergeleken met de eerdere films – was de nieuwe film niet.

Bekijk hieronder de trailer van The Amazing Spider-Man:

6. Spider-Man – 7.3

Op de zesde plek in de top 10 Spider-Man films staat Spider-Man. Dit is de allereerste Spider-Man film – met Tobey Maguire in de hoofdrol – en hierin werd het grote publiek voor het eerst op het witte doek geïntroduceerd met de superheld. De critici waren een grote fan van de film en op IMDb kreeg Spider-Man een 7.3 gemiddeld. De film had een leuk plot, bevatte genoeg humor, toffe karakters en een iconische slechterik. Het smaakte naar meer en het was zeker mede dankzij Spider-Man waardoor we nu van zoveel superheldenfilms mogen genieten.

Bekijk hieronder de trailer van Spider-Man:

5. Spider-Man 2 – 7.4

De opvolger van Spider-Man deed het zelfs iets beter bij het publiek en heeft gemiddeld een 7.4 op IMDb. De tweede film van Tobey Maguire staat daarmee op de vijfde plek in de top 10 Spider-Man films. Ook deze film deed het weer goed bij zowel het publiek als de critici. Er was een sterk plot, de cast deed het weer goed en ook de slechterik was van een hoog kaliber.

Bekijk hieronder de trailer van Spider-Man 2:

4. Spider-Man: Homecoming 7.4

Op de vierde plek in de top 10 Spider-Man films staat Spider-Man: Homecoming. Dit is de eerste Spider-Man film met Tom Holland in de hoofdrol. En voor het eerst speelt de film zich ook af in het Marvel universum. Marvel drukte gelijk een enorme stempel op de film door Robert Downey Jr. een grote rol als Iron Man te geven, en dat pakte niet verkeerd uit. Homecoming werd goed ontvangen en wordt algemeen beschouwd als een betere versie dan veel van zijn voorgangers.

Bekijk hieronder de trailer van Spider-Man: Homecoming:

Bekijk ook:
Spider-Man Quiz: Wat weet jij van de superheld?

3. Spider-Man: Far From Home – 7.4

Spider-Man: Far From Home heeft de derde plek in de top 10 te pakken. Dit is de opvolger van Homecoming en deze film heeft op IMDb hetzelfde cijfer. De film werd ook weer goed ontvangen door zowel de kijker als de critici. Men was vooral enthousiast over de cast en de humor van de film, en er was zelfs een leuke plottwist. Tom Holland moest het dit keer zonder Robert Downey Jr. doen, maar werd in deze film vergezeld door de charismatische acteur Jake Gyllenhaal. De film kende ook een leuk oranje tintje, want tijdens hun reis door Europa was er ook even tijd genomen om Nederland – weliswaar ietwat kneuterig – even in beeld te brengen.

Bekijk hieronder de trailer van Spider-Man: Far From Home:

2. Spider-Man: Into the Spider-Verse – 8.4

De tweede plek van de top 10 Spider-Man films wordt in beslag genomen door Spider-Man: Into the Spider-Verse. Deze film is misschien wat minder bekend bij het grote publiek, omdat het om een animatiefilm gaat. Toch is het een echte aanrader, want op IMDb krijgt de film namelijk een 8.4, en dat is echt niet mis.

Into the Spider-Verse pakt het wat anders aan dan we gewend zijn, want hier is Spider-Man de geheime identiteit van Miles Morales. Toch is Miles niet de enige Spider-Man van de film, want ook Peter Parker – en ook nog andere mensen – zijn hier te zien als de superheld. En dat heeft weer alles te maken met het multiversum. Dat leverde in ieder geval een goede film op, en daarom kunnen we volgend jaar ook een vervolg verwachten!

Bekijk hieronder de trailer van Spider-Man: Into the Spider-Verse:

1. Spider-Man: No Way Home – 9.3

Op de eerste plek in de top 10 Spider-Man films staat – voor nu tenminste – de nieuwe film Spider-Man: No Way Home. De film heeft op dit moment een 9.3 op IMDb en pakt daarmee met gemak de eerste plek. Dat zijn echter wel pas de eerste cijfers, dus dat gemiddelde gaat de komende tijd waarschijnlijk nog wel dalen. Toch zijn de eerste kijkers en critici zeer enthousiast over de nieuwe Spider-Man film, dus dit kan straks zo maar echt de beste Spider-Man film ooit zijn.

Bekijk hieronder de trailer van Spider-Man: No Way Home:

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.