Top 5 meeste doelpunten in De Klassieker 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 5 meeste doelpunten in De Klassieker

Wie maakte de meeste doelpunten in de klassieker? Wij stelden met De Klassieker van zondag in aankomst een top 5 op van spelers met de meeste goals in duels tussen Feyenoord en Ajax. Verwachtte je deze doelpuntenmakers, of staan er verrassende namen in de lijst?

De spelers in de onderstaande lijst zijn weergegeven van het minste aantal naar het meeste aantal doelpunten. Zowel voetballers die recentelijk nog voetbalden als spelers die vele jaren terug op de voetbalvelden stonden worden in deze top-5 gepresenteerd. Daar gaan we!

Top 5 topscorers Ajax-Feyenoord

Dit zijn de spelers die de meeste goals maakten in De Klassieker:

5. Johan Cruijff, Marco van Basten, Klaas-Jan Huntelaar en Jaap Barendrecht: 9 doelpunten

Op plek vijf vinden wij vier spelers die allen tot 9 doelpunten in de Klassieker kwamen. Marco van Basten en Klaas-Jan Huntelaar deden dit voor Ajax, Johan Cruijff voor zowel Ajax als Feyenoord en Jaap Barendrecht voor Feyenoord. Laatstgenoemde zal niet bij iedereen even bekend zijn. Barendrecht speelde zijn gehele carriere in Rotterdam en maakte in de jaren ‘20 en jaren ‘30 liefst 196 goals in 238 competitiewedstrijden, waaronder dus 9 tegen Ajax.

4. Ruud Geels en Henk Groot: 11 doelpunten

Ruud Geels en Henk Groot kwamen net zoals Johan Cruijff voor zowel Ajax als Feyenoord uit en maakten allebei 11 treffers in de Klassieker. Dat beide spelers in de lijst staan, is niet heel verrassend te noemen, wetende dat Ruud Geels met 265 doelpunten ook de speler is die op plek twee staat in de ranglijst van topscorer aller tijden in de Eredivisie. Groot staat op de zesde plaats in diezelfde lijst met liefst 194 goals. Geels was in de jaren 1966-1970 Feyenoorder en van 1974-1978 Ajacied. Groot droeg in de jaren 1959-1963 het shirt van Ajax, maakte de directe overstap naar Feyenoord (jaren 1963-1965) om daarna in de jaren 1965-1969 weer terug te keren bij Ajax. Zo’n directe terugkeer bij Feyenoord zien we Steven Berghuis nog niet zo snel doen!

Bekijk ook:
Haal alles uit je training: de top 5 sporthorloges van nu

3. Piet van Reenen en Jari Litmanen: 12 doelpunten

Ook op plaats drie vinden we twee spelers terug, die allebei 12 goals maakten in de Klassieker. Piet van Reenen speelde van 1929-1943 bij Ajax en maakte het krankzinnige aantal van 273 goals in 237 duels. Hij is daarmee voor Johan Cruijff de speler die de meeste doelpunten ooit voor Ajax maakte. De Fin Jari Litmanen speelde twee periodes in Amsterdam (1992-1999 en 2002-2004) en maakte ook in die tweede periode nog een goal tegen Feyenoord.

2. Cor van der Gijp: 14 doelpunten

Vandaag de dag is René van der Gijp de meest bekende van der Gijp in Nederland, maar dit was enkele jaren geleden wel anders. De oom van voetbalanlist René van der Gijp maakte in de jaren 1955-1964 namelijk furore bij Feyenoord en is vandaag de dag nog altijd topscorer aller tijden in Rotterdam-Zuid (212 wedstrijden, 158 goals). Cor van der Gijp pikte maar liefst 14 goals mee in wedstrijden tegen Ajax. Een doelpuntenaantal om U tegen te zeggen!

Bekijk ook:
5 zwemsporten die je verbaasd zullen laten staan

1. Sjaak Swart: 18 doelpunten

De nummer 1 op de lijst is een man die vandaag de dag op 83-jarige leeftijd nog altijd op het veld staat om verdedigers misselijk naar huis te sturen: Sjaak Swart. Mister Ajax speelde in de jaren 1956-1973 onafgebroken bij Ajax, een periode waarin hij onder meer samen speelde met Johan Cruijff en Piet Keizer. Swart is de speler die de meeste wedstrijden ooit voor Ajax speelde, 603 duels, en maakte na Piet van Reenen en Johan Cruijff ook de meeste goals voor de Amsterdammers: 228 doelpunten. Sjaak Swart mag zich ook topscorer aller tijden in de klassieker noemen: hij maakte maar liefst 18 doelpunten tegen Feyenoord!

Wie worden de doelpuntenmakers bij Feyenoord-Ajax?

Wie denk jij dat er aankomende zondag voor de doelpunten gaan zorgen in de Klassieker? Bij bookmakers zoals het Nederlandse BetCity kan er dit weekend volop voorspeld worden welke spelers scoren. Datzelfde BetCity biedt nu overigens de betcity welkomstbonus t.w.v. €20 aan aan nieuwe klanten die een Betcity account aanmaken. Wat je ook gaat voorspellen, duidelijk is dat Bryan Linssen, Cyriel Dessers, Sébastien Haller en Dusan Tadic nog een lange weg te gaan hebben om Sjaak Swart in te halen als topscorer aller tijden in de Klassieker!

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.8k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.