Top 10 leuke weetjes over leeuwen 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 leuke weetjes over leeuwen

De leeuw is de koning van het dierenrijk, maar wat weet je eigenlijk over dit fantastische dier? Lees snel verder, want in deze top 10 zetten we de leukste weetjes over leeuwen voor je op een rij!

Dit zijn de top 10 leukste dieren weetjes over de leeuw:

1. Leeuwen zijn sociale dieren

Van alle katachtige dieren mag je leeuwen het meest sociaal noemen. Zij leven namelijk in grote groepen die je in het Engels ook wel “pride” noemt. Andere katachtigen doen dit niet.

Een gemiddelde pride bestaat ongeveer uit 10-20 leeuwen, waarvan meerdere leeuwinnen, welpjes en een – of een paar – mannetjes.

2. Leeuwen komen bijna alleen voor in Afrika

Op dit moment kan je wilde leeuwen bijna alleen nog maar in Afrika vinden. Bijna alle wilde leeuwen leven namelijk in dit continent, onder de Sahara. Daarnaast kan je in het Gir Forest National Park in India ook nog wilde leeuwen tegenkomen.

Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

Vroeger was dat wel anders, want voorheen kon je leeuwen ook terug vinden in het Midden-Oosten en in het zuiden van Europa.

3. Er zijn nog maar weinig leeuwen in de wereld

De leeuw mag dan wel de koning van het dierenrijk zijn, toch zijn er niet veel koningen over in de wereld. Naar schatting zijn er nog maar 20 duizend leeuwen in het wild te vinden. En dat is erg weinig. In de nabije toekomst kan de leeuw daarom zo maar een bedreigde diersoort worden.

Top 10 leuke weetjes over leeuwen 13

4. Leeuwen kunnen hard brullen

Leeuwen staan ook bekend om hun brul, en die kan aardig hard zijn. Een brul van een leeuw kan je tot wel 8 kilometer verd horen, dus dat is niet niks! Daarnaast vinden leeuwen het ook leuk om samen te brullen. En dat is iets wat andere katachtigen weer niet doen. Hier lijken leeuwen dus weer meer op wolven!

5. Wilde leeuwen leven minder lang

Een wilde leeuw leeft ongeveer 10 tot 14 jaar, terwijl ze in de dierentuin wel 18 jaar kunnen worden. In de dierentuin is het eenmaal veiliger en is er ook betere zorg voor als er eens iets mis gaat. Een van de oudste leeuwen werd zelfs maar liefst 26 jaar, en die woonde in een dierentuin in India.

Bekijk ook:
10 effectieve sporten om snel fitter te worden

6. Leeuwen kunnen ontzettend veel eten

Volwassen leeuwen kunnen ook heel veel eten. Zo kan een volgroeide mannetjesleeuw op een dag maar liefst 30-40 kilo aan vlees wegwerken. Dat is pas een schranspartij, maar dan hoeft hij ook een paar dagen niet te eten!

7. De leeuwinnen gaan vaker op jacht

De mannetjesleeuwen laten de vrouwen graag het werk doen, want het zijn de leeuwinnen die voor het meeste voedsel zorgen. Zij brengen het voedsel naar de pride en dan eten ze het samen met de welpjes en de mannen op.

Top 10 leuke weetjes over leeuwen 14

8. Jagen in het donker

De leeuwwinnen gaan graag in het donker op pad, want dan kunnen ze beter jagen. Met hun ogen kunnen ze goed in de nacht zien en daarmee hebben ze een groot voordeel op hun prooi. Daarnaast vinden ze het ook fijn om tijdens een storm te jagen, want ook dat maakt het voor hun prooi moeilijker, omdat het geluid en wind hun aanwezigheid beter verbergt.

9. De leeuwen zorgen voor bescherming

De mannetjesleeuwen zorgen dan niet voor het voedsel, dat betekent niet dat ze helemaal niks doen. Zij zijn namelijk verantwoordelijk voor de bescherming. Dit is een van de redenen waarom wilde mannetjesleeuwen minder lang leven dan de vrouwtjes.

10. Groot, maar niet de grootste kat ter wereld

Leeuwen zijn groot, maar ze zijn niet de grootste katachtige soort op de wereld. De tijger is namelijk de grootste katachtige op aarde, de leeuw moet het doen met een tweede plek.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

5.7k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.