Top 10 beste voetballanden van dit moment 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Top 10 beste voetballanden van dit moment

Wil je weten welke nationale voetbalteams op dit moment het allerbeste zijn? Dan moet je snel verder lezen, want in deze top 10 beste voetballanden van dit moment geven we het overzicht!

  • Deze top 10 beste voetballanden van dit moment is gebaseerd op de FIFA world ranking die eind 2021 is gemaakt.
  • De top 10 wordt gedomineerd door Europese landen, al ontbreken de twee Zuid-Amerikaanse grootmachten ook niet.
  • Nederland heeft sinds kort ook een plekje bemachtigd in de top 10, al zijn we nog geen topland.
  • Opvallend genoeg ontbreekt Duitsland in deze top 10. Onze oosterburen moeten het nu doen met een twaalfde plek.

Top 10 beste voetballanden van dit moment

Dit zijn de 10 beste voetballanden van dit moment:

10. Nederland

Op de tiende plek in de top 10 beste voetballanden van dit moment staat Nederland. Het Nederlands elftal heeft 1653.73 punten verzameld, waarmee Oranje net genoeg punten heeft voor een plek in de top 10. Dat is best netjes, want in 2014 stonden we voor het laatst in de top 10 en in 2011 waren we zelfs de koploper. Nu is het de vraag of we in de komende tijd verder zullen stijgen, of weer uit de top 10 verdwijnen.

Een tiende plek in de top 10 beste voetballanden van dit moment is een mooie prestatie, maar echte hoogtepunten heeft het Nederlands elftal de laatste tijd niet meer gekend. In het EK voetbal in 2021 gingen we roemloos ten onder tegen Tsjechië in de achtste finale. En in de laatste editie van de Nations League maakte Oranje ook niet echt een topindruk. Wel kwalificeerde Nederland zich voor het WK voetbal in Qatar. Dus wie weet kunnen we deze winter weer genieten van een Oranje zegentocht.

9. Denemarken

Denemarken staat op de negende plek in de top 10 beste voetballanden van dit moment. Het Deense elftal heeft nu 1654.54 punten en staat daarmee net boven Nederland.

Het Deense elftal beleefde vorig jaar nog een mooie voetbalzomer. De Denen kwamen toen tot de halve finale van het EK voetbal, maar werden daar uitgeschakeld door Engeland. Mede door die prestaties staat het land nu op de negende plek in de top 10.

Bekijk ook:
Quiz: Welke voetballer zie je hier?

8. Portugal

Op de achtste plek in de top 10 beste voetballanden van dit moment staat Portugal. Portugal heeft de laatste jaren heel wat successen gekend en het is dus geen verrassing dat ze in deze top 10 staan met maar liefst 1660.25 punten.

Portugal heeft de afgelopen jaren meerdere hoofdprijzen gewonnen. In 2016 won het land onder aanvoering van Cristiano Ronaldo het EK voetbal in Frankrijk. En in 2018-2019 was het de eerste winnaar van de Nations League, waarin het land Nederland versloeg in de finale.

7. Spanje

Spanje kan natuurlijk ook niet ontbreken in deze top 10 beste voetballanden van dit moment. Het Spaanse elftal heeft nu 1704.75 punten verzameld en staat daarmee op de zevende plek in de top 10.

Het Spaanse elftal heeft deze eeuw heel wat successen gekend, al is het alweer even geleden sinds de laatste hoofdprijs werd gepakt. In 2008 en 2012 werd Spanje wereldkampioen en in 2010 Europees kampioen. In 2021 kwam Spanje tot de halve finale tijdens het EK, maar daar verloor het voetballand van Italië.

Bekijk ook:
Top 10 beste voetballers van 2021

6. Italië

Ook de huidige Europees kampioen staat natuurlijk in deze top 10 beste voetballanden van dit moment. Italië heeft nu 1740.77 punten en staat daarmee op de zesde plek.

Het hoogtepunt van de laatste tijd kende Italië dus onlangs nog, met de winst op het EK voetbal in 2021. Nu moet het land wel aan de slag om zich te kwalificeren voor het WK van dit jaar, want deelname is nog alles behalve zeker.

5. Argentinië

Op de vijfde plek in de top 10 beste voetballanden van dit moment staat Argentinië. Het land van Messi heeft nu 1750.51 punten verzameld en staat daarmee net boven Italië.

Ook voor Argentinië was 2021 een waar topjaar. Het land won namelijk voor het eerst in lange tijd weer de Copa América en daarmee heeft Messi eindelijk een hoofdprijs gepakt met het nationale elftal. Wordt eind 2022 daar nog een prijs aan toegevoegd?

Bekijk ook:
Sporttest: Welke sport kies jij?

4. Engeland

Engeland staat op de vierde plek in de top 10 beste voetballanden van dit moment. Het Engelse team weet de laatste tijd best veel wedstrijden te winnen en heeft daardoor nu 1755.52 punten. Alleen koop je daar geen hoofdprijzen voor.

In Engeland hoopten iedereen in 2021 vurig weer een prijs te winnen, want lang deed het team mee tijdens het EK voetbal. It's coming home werd het onderwerp van de dag, maar uiteindelijk moest Engeland het doen met een tweede plek. Weer geen prijs, en dat deed daar best veel pijn.

3. Frankrijk

Op de derde plek in de top 10 beste voetballanden van dit moment staat Frankrijk. De Fransen hebben nu 1786.15 punten in de FIFA ranking.

Frankrijk wordt nu beschouwd als een van de beste voetballanden van dit moment. Op het EK van vorig jaar werd dat niet echt duidelijk, maar in 2018 wonnen ze nog het WK voetbal dus voor de Fransen waren het niet bepaald slechte voetbaljaren.

Bekijk ook:
Top 20 meest waardevolle voetbalclubs

2. Brazilië

Het op één na beste voetballand van dit moment is Brazilië. Het Zuid-Amerikaanse land heeft nu 1826.35 punten en staat daarmee nipt op de tweede plek in deze top 10 beste voetballanden van dit moment.

Het Braziliaanse elftal heeft de laatste tijd niet echt grote successen beleefd tijdens het WK, maar wist in 2019 nog wel de Copa América te winnen. In 2019 werden ze tweede en mede daardoor staan ze nu ook op de tweede plek in deze top 10 beste voetballanden.

1. België

Het beste voetballand van dit moment is België. Onze zuiderburen hebben nu 1828.45 punten in de FIFA ranking en pakken daardoor nog net de eerste plek in de huidige top 10 beste voetballanden van dit moment.

De Rode Duivels worden al jaren beschouwd als een van de beste voetballanden ter wereld en vaak zijn ze een van de favorieten om een kampioenschap te winnen. Tijdens die toernooien doen de Belgen het vaak aardig, maar een hoofdprijs is er alleen nog niet gewonnen. In 2018 werden ze derde op het WK voetbal en vorig jaar kwamen ze niet verder dan de kwartfinale tijdens het EK voetbal.

De grote vraag is dus wanneer België die felbegeerde eerste hoofdprijs gaat winnen. Misschien wel dit jaar tijdens het EK in Qatar? Dan mogen België echt het beste voetballand van dit moment noemen.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

4.9k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.