Massaal genegeerd vuurwerkverbod zorgt voor veel meer vuurwerkslachtoffers 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Massaal genegeerd vuurwerkverbod zorgt voor veel meer vuurwerkslachtoffers

Tijdens de afgelopen jaarwisseling werd het vuurwerkverbod in Nederland massaal genegeerd. Dat was destijds goed te horen en te zien, maar blijkt nu ook uit de cijfers van de ziekenhuizen. Het aantal vuurwerkslachtoffers is namelijk – ten opzichte van het vorige jaar – enorm gestegen en dat was nou precies wat het vuurwerkverbod probeerde te voorkomen.

Uit de cijfers van veiligheid.nl blijkt dat tijdens de vorige jaarwisseling maar liefst 256 vuurwerkslachtoffers op de spoedeisende hulp terecht kwamen. Hiervan waren er 65 slachtoffers jonger dan 15 jaar. Daarnaast werden er 517 mensen behandeld bij een huisartspost. Het overgrote deel van de slachtoffers waren jongens of mannen (88 procent).

Bekijk ook:
Poll: Ben je voorstander van een vuurwerkverbod?

Artsen en zorgverleners hadden het daarmee flink drukker dan vorig jaar. Toen kwamen er slechts 108 mensen op de spoedeisende hulp terecht door vuurwerk. Terwijl er slechts 275 mensen bij de huisartsen langs gingen.

Het vuurwerkverbod is echter niet helemaal nutteloos geweest. Het aantal slachtoffers was dit keer namelijk nog steeds lager dan in de jaren waarin we geen vuurwerkverbod hadden. Zo kon je op spoedeisende hulp in 2019-2020 maar liefst 385 vuurwerkslachtoffers vinden. En werden er in dat jaar 900 slachtoffers behandeld bij huisartsenposten.

Net zoals vorig jaar, werd ook tijdens deze jaarwisseling de meeste schade veroorzaakt door illegaal vuurwerk. Al vielen er ook redelijk wat slachtoffers door oudejaarsvuurwerk en grondvuurwerk.

Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.