Massaal genegeerd vuurwerkverbod zorgt voor veel meer vuurwerkslachtoffers

0 Shares

Tijdens de afgelopen jaarwisseling werd het vuurwerkverbod in Nederland massaal genegeerd. Dat was destijds goed te horen en te zien, maar blijkt nu ook uit de cijfers van de ziekenhuizen. Het aantal vuurwerkslachtoffers is namelijk – ten opzichte van het vorige jaar – enorm gestegen en dat was nou precies wat het vuurwerkverbod probeerde te voorkomen.

Uit de cijfers van veiligheid.nl blijkt dat tijdens de vorige jaarwisseling maar liefst 256 vuurwerkslachtoffers op de spoedeisende hulp terecht kwamen. Hiervan waren er 65 slachtoffers jonger dan 15 jaar. Daarnaast werden er 517 mensen behandeld bij een huisartspost. Het overgrote deel van de slachtoffers waren jongens of mannen (88 procent).

Bekijk ook:
Poll: Ben je voorstander van een vuurwerkverbod?

Artsen en zorgverleners hadden het daarmee flink drukker dan vorig jaar. Toen kwamen er slechts 108 mensen op de spoedeisende hulp terecht door vuurwerk. Terwijl er slechts 275 mensen bij de huisartsen langs gingen.

Het vuurwerkverbod is echter niet helemaal nutteloos geweest. Het aantal slachtoffers was dit keer namelijk nog steeds lager dan in de jaren waarin we geen vuurwerkverbod hadden. Zo kon je op spoedeisende hulp in 2019-2020 maar liefst 385 vuurwerkslachtoffers vinden. En werden er in dat jaar 900 slachtoffers behandeld bij huisartsenposten.

Net zoals vorig jaar, werd ook tijdens deze jaarwisseling de meeste schade veroorzaakt door illegaal vuurwerk. Al vielen er ook redelijk wat slachtoffers door oudejaarsvuurwerk en grondvuurwerk.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

366
NIEUWS
POLLS
QUIZZEN
SHOPPING

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.