Wat is Ripple? 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Wat is Ripple?

Investeren in cryptomunten is een van de grootste financiële trends van dit moment, maar waar kan je nou het beste in investeren? Iedereen heeft ondertussen wel van Bitcoin gehoord, maar er zijn veel meer mogelijkheden op de markt. Een van die alternatieven is de munt van Ripple. In dit artikel geven we meer uitleg over Ripple, en waarom een investering in de digitale munt van Ripple wel eens interessant kan zijn. Lezen dus!

Ripple werd in 2012 opgericht met als doel internationaal betalingsverkeer tussen banken te verbeteren en te versnellen. Ripple heeft hiervoor een eigen munt genaamd XRP, om de geldtransacties te faciliteren. Banken kunnen de munt van Ripple op een eenvoudige manier inkopen, versturen en verkopen. Op deze manier hebben ze geen last van de belemmeringen die ze hebben bij conventioneel geld, waardoor geldverkeer een stuk sneller gaat. Daarnaast is deze vorm van transacties ook minder duur, waardoor ze goedkoper uit zijn.

De diensten van Ripple zijn dus vooral gericht op banken, maar individuen kunnen ook investeren in de munt investeren. De XRP heeft – net zoals Bitcoin bijvoorbeeld – een koers, die meer of minder waard wordt. Als je op het juiste moment instapt, kan de Ripple munt een interessante investering zijn.

Bekijk ook:
Een eigen McDonald's beginnen? Dit zijn de cijfers en belangrijkste regels

Wat is Ripple? 16

Ripple Koers; gaat de waarde verder stijgen?

Ripple investeerders zullen dit jaar erg tevreden zijn, want de Ripple koers beleeft in 2021 uitstekende tijden. Aan het begin van het jaar was de Ripple munt net iets minder dan 18 cent waard, maar in de maanden daarop werd een flinke opmars ingezet. Eind februari was de waarde al gestegen naar ruim 34 cent en eind maart tikte de munt een koers van 46 cent aan. April was tot nu toe de beste maant voor Ripple. Halverwege april stond de Ripple koers op bij 154 cent, al zakte de waarde van de munt daarna terug rond de 130 cent. Die daling zette deze maand door en momenteel is de XRP munt van Ripple ongeveer 116 cent waard. Het is nu de vraag wat de koers verder gaat doen. Vooralsnog lijkt er nu slechts sprake te zijn van een kleine dip.

Recordstijging eind 2017

De hoogtijdagen beleefde de munt van Ripple (vooralsnog) in de laatste maand van 2017. In december vertienvoudigde de waarde van de de munt in enkele weken tijd. De koers was in het begin van december ongeveer 20 cent waard, maar tijdens de jaarwisseling tikte koers bijna de 2 euro aan. De koers van Ripple daalde daarna flink, maar sinds 2021 is er dus weer een flinke stijging te zien. Misschien dat de munt in de (nabije) toekomst dus weer records gaat verbreken.

Bekijk ook:
Het bijzondere verhaal achter de rijkste Nederlander van dit moment

Ripple kopen

Voor Ripple kopen is dit daarom wellicht het perfecte moment. De koers van de munt mag in de laatste weken dan wat zijn gedaald, de trend van het hele jaar laat echter wel een stijging zien. Een investering in de munt van Ripple is daarnaast om de onderstaande redenen het overwegen waard:

  • De munt van Ripple heeft lage transactiekosten. Bij een (nieuwe) investering word je dus niet met veel extra kosten opgezadeld.
  • De munt van Ripple is relatief milieuvriendelijk. Deze munt is namelijk niet te “minen” zoals andere digitale munten. Minen is ontzettend slecht voor het milieu doordat er veel energie nodig is voor dit proces. Dit is dus een groen alternatief voor een digitale investering.
  • Ripple wordt al gebruikt door belangrijke financiële instituten. Onder meer de Spaanse bank Santander maakt gebruik van de diensten van Ripple. Deze diensten hebben dus behoorlijk wat vertrouwen in (de toekomst) van de digitale munt.
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Nick

Hey, ik ben Nick. Ik heb een passie voor films, televisieseries, schrijven, lezen, games, politiek, sport en social media. Als Trendwatcher zal ik vooral de focus op deze onderwerpen leggen. Ooit hoop ik nog een boek te schrijven, maar voor nu blijft het vooral bij artikelen voor websites. Veel leesplezier gewenst!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.