in

Jullie leukste reacties op NED-SPA

Wat vonden jullie van de wedstrijd?

Nederland spanje reacties

Vanavond werd er in de Johan Cruijff ArenA een interland gespeeld tegen Spanje, de nummer zes van de FIFA-wereldranglijst. Hoewel het maar een oefenduel was, was dit wel een belangrijke wedstrijd. De beste tien Europese landen worden volgende maand groepshoofd bij de WK-kwalificatieloting. Nederland staat precies tiende op de lijst.

Loting WK-kwalificatie

De loting zal op 7 december plaatsvinden. Er zullen 55 Europese landen onderverdeeld worden in zes potten. De tien hoogt geklasseerde landen op de FIFA-wereldranglijst zullen in Pot 1 verdwijnen. Nederland staat op dit moment op plaats 10, maar Zwitserland zit al in onze nek te hijgen met 6 punten verschil. De loting wordt gedaan op basis van de FIFA-ranglijst van 26 november waardoor er nog weinig tijd is voor verandering. Het is nog mogelijk voor Zwitserland om ons voorbij te gaan, maar dat wordt wel lastig. Zij moeten tijdens de interlandperiode nog een vriendschappelijke wedstrijd tegen België spelen, en tegen Spanje en Oekraïne voor de Nations League.

Bekijk ook:
Vrouwen opgelet: Max Verstappen is weer beschikbaar!

Nederland – Spanje

De vriendschappelijke interlands tellen minder zwaar mee voor de wereldranglijst ten opzichte van de Nations League duels, maar een overwinning op Spanje is meer dan welkom. Wij hebben tijdens de wedstrijd jullie leukste Tweets bijgehouden en wij willen deze graag met jullie delen! Wat vond jij van de wedstrijd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.