10 Mooie maar rustige stranden in Nederland 12
Saved Read later
Deel dit bericht

10 Mooie maar rustige stranden in Nederland

Ondanks het vliegverkeer langzaam weer toeneemt, is het nog altijd een onzekere tijd om op vakantie te gaan. Uiteraard wil je toch een beetje verkoeling opzoeken tijdens deze warme zomerdagen en dus is een bezoekje aan het strand wel gepast. We moeten natuurlijk wel de 1,5 meter regel in acht nemen en willen we de massale stranden vermijden. 

Wanneer je aan het strand denkt, denk je automatisch aan Scheveningen, Zandvoort en Bloemendaal. Dat is logisch want dat zijn prachtige stranden die vooral toeristisch zijn ingericht. Dit zijn een aantal mooie maar rustige stranden in Nederland.

1. De Waddeneilanden

Schiermonnikoog, Terschelling en Texel zijn een aantal van de eilanden van Nederland. Niet alleen krijg je daar een echt vakantiegevoel, maar ook zijn de stranden er erg uitgebreid. Er is altijd wel een plekje te vinden op deze prachtige stranden.

2. Cadzand bad

Dit mooie strand kun je vinden in het westen van Zeeland. Het strand is maar liefst 10 kilometer land. Genoeg ruimte dus om met je handdoek neer te stranden. Bovendien zijn de duinen prachtig om te bewonderen. Een groot voordeel is zelfs dat het strand de meeste zonuren heeft in Nederland

Bekijk ook:
Wat zijn de populairste cosmetische ingrepen?

3. Bergen Aan Zee

Een strand die ongekend dit in rijtje thuishoort is Bergen Aan Zee. Aan het strand zijn allerlei activiteiten te ondernemen, wat het zeker een bezoekje waard is. Zelfs in de koudere maanden, is er op het strand wat te doen. Wil je activiteit of  juist relaxen, op Bergen Aan Zee zit je goed.

4. Wijk Aan Zee

Houdt je van golven, dan is zeker weten Wijk aan Zee jouw place-to-be. In de zee zijn veel zandbanken te vinden, die voor prachtige golven zorgen. In 2019 heeft dit strand voor de 8ste keer een blauwe vlag voor milieu onderscheiding verdient, waardoor je op een schoon strand bivakkeert.

5. Westkapelle

Dit strand loopt helemaal door tot Vlissingen, een lengte van maar liefst 12 kilometer. Gegarandeerd een plekje dus. De stranden worden de Zeeuwse Rivièra genoemd.  Dankzij de zuidelijke ligging is het hier warmer dan op andere stranden.

6. Zoutelande

Zoutelande is niet zo lang als de vorige, maar nog steeds een aanzienlijk strand. Met 5 kilometer strand is het net scheveningen in het klein. Het heeft een prachtige boulevard, een winkelstraat en uiteraard een mooi strand. Uitermate geschikt voor gezinnen en dat maakt hem dan ook onmisbaar in dit rijtje.

7. Ouddorp

Ouddorp bevat maar liefst 17 kilometer strand. Daar moet je natuurlijk wel een geschikt plekje kunnen vinden. Het strand is zo groot dat er zelfs speciale stranden zijn waar je het beste naar toe kunt als zonliefhebber, gezin, natuurliefhebber en sportliefhebber. Een uniek stukje strand dat voldoet aan jouw wensen.

Bekijk ook:
De leukste bestemmingen voor een groepsreis

8. Sint Maartenszee

Sint Maartenszee staat voor rust, ruimte en rust. De perfecte plek voor gezinnen met kinderen. Ook dit strand bevat allerlei activiteiten en paviljoens om je te kunnen vermaken. Weer of geen weer, de Sint Maartenszee is de ultieme plek om je dagen mee door te brengen.

9. Breezand

Wanneer je het strand vanaf Westkapelle blijft volgen, kom je uiteindelijk uit op Breezand. Dit rustige strand ligt zo’n 24 kilometer verder op. Het strand is erg veilig, omdat het geen golfbrekers bevat. Het is een geschikt strand voor iedereen, aangezien het rolstoelvriendelijk is en kindvriendelijk.

10. Strandslag Groote Keeten

Strandslag Groote Keeten is een vrij breed strand, waardoor je gegarandeerd een plekje kunt vinden. Je kunt ongestoord genieten omdat het een vrij rustig strand is. Het unieke is dat je hier altijd een gratis parkeerplekje kunt vinden. Houdt er rekening mee dat er ook een naaktstrand gedeelte is, dat zich bevindt tussen paal 8,4 en 9,4.

In ieder geval genoeg opties van mooie maar rustige stranden in Nederland om de zonnige dagen door te komen. Ineens is dat vakantiegevoel in Nederland wel heel realistisch. Overigens zijn er nog veel meer rustige stranden te vinden. Ken jij er ook nog een paar, laat ze ons vooral even weten!

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.