Ga jij naar het naaktstrand?
Saved Read later
Deel dit bericht

Kies jij deze zomer voor het naaktstrand?

We hebben er vorig jaar al behoorlijk aan kunnen wennen: het kan tegenwoordig ook in Nederland heel warm worden in de zomer. Zeg maar gewoon tropisch warm! Dat betekent dus dat we straks, als het een beetje meezit en we alle corona ellende achter ons hebben gelaten, weer massaal naar het strand afreizen om een beetje af te koelen in zee. En daar begint het gedoe, het is vechten om een plekje.

Tenzij je alle schroom van je af gooit en ervoor kiest om even een stukje door te lopen en je je handdoekje op het naaktstrand neerlegt. Gegarandeerd dat er plek genoeg is. En ja, het is natuurlijk even wennen om zomaar vrolijk in je naakte niksie rond te lopen, maar wanneer blijkt dat de andere bezoekers helemaal geen interesse in jou in je blote kont hebben, dan is het toch opeens allemaal niet meer zo spannend.

Waarom naaktrecreatie?

Als je je afvraagt waarom mensen nou zo graag naakt op het strand liggen hoor je vaak hetzelfde verhaal: het geeft je om te beginnen eenvoudigweg een gevoel van vrijheid, maar er zijn ook simpele en praktische redenen. Je wordt natuurlijk mooi egaal bruin en die rare omkleedtrucs met handdoeken zijn ook niet meer nodig. Daarbij is het op naaktstranden vaak een stuk rustiger en schoner dan op de zogenaamde ‘textielstranden’, omdat naaktrecreanten zich toch vaak wat meer bewust zijn van hun omgeving. De bezoekers gaan verder over het algemeen wat relaxter met elkaar om, want je deelt toch een bepaalde levenswijze. Toch? Zeker straks in het post-corona tijdperk, waarin afstand houden het ‘nieuwe normaal' is, is het goed om te ervaren dat naaktstrandbezoekers elkaar bijna standaard de ruimte geven en niet dicht bij elkaar bivakkeren.

Bekijk ook:
Werkdruk verlagen: met deze tips doe je dat zelf

Dus, je hebt nu nog even de tijd om erover na te denken, maar wanneer het straks weer snoeiheet wordt, ga jij dan ook naar het naaktstrand voor rust, ruimte en een streeploos bruine kont?

Bekijk ook:

  • 2020 wordt voor mij het jaar van het naaktstrand!

    • Ja, het naaktstrand is precies wat ik wil!
    • Misschien, maar ik vind het wel heel spannend om bloot te gaan
    • Nee, mij niet gezien
Deel dit bericht
Read later
Avatar foto
Marco

Hallo, mijn naam is Marco en sinds 2019 schrijf ik over verschillende onderwerpen en zaken die mij interesseren. Ik ben geboren in Amsterdam, maar woon inmiddels al meer dan 30 jaar in Zoetermeer. Ik ben een groot liefhebber van Amerikaanse sporten (m.n. Honkbal en Basketbal) en schrijf hier bij gelegenheid ook graag over.

One Comment

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

2.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.