Refurbished VS tweedehands VS nieuw - wat is het verschil? 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Refurbished VS tweedehands VS nieuw – wat is het verschil?

Ben je toe aan een nieuwe telefoon of laptop? Maar wil je hier niet teveel geld aan spenderen? Denk dan eens aan een refurbished apparaat kopen in plaats van tweedehands. We horen de term refurbished steeds vaker, maar wat is het precies? En wat zijn de voordelen hiervan?

Refurbished VS tweedehands VS nieuw - wat is het verschil? 15

Wat is refurbished?

Het stelt eigenlijk helemaal niet zo veel voor, maar refurbished artikelen zorgen er wel voor dat jouw producten langer mee gaan. Wanneer iets refurbished is betekent dit dat het nagekeken is door een expert en klaargemaakt is voor gebruik. Hierbij is het apparaat ook gerepareerd indien nodig. Daarna wordt het aangeboden voor hergebruik. Dit kan bij allerlei producten maar wordt vooral gedaan bij telefoons, tablets en laptops.

Refurbished VS tweedehands

Wat is dan precies het verschil met tweedehands artikelen? Bij refurbished artikelen ben je er zeker van dat je een werkend product hebt, het is immers nagekeken door een expert. Stel je koopt een refurbished iMac. Mocht deze dan toch nog binnen twee jaar kapot gaan dan heb je hier gewoon garantie op alsof het een nieuw product is. Wanneer je iets tweedehands koopt zijn alle kosten voor jouzelf wanneer iets kapot gaat.

Refurbished VS nieuw

Het kopen van refurbished producten heeft meerdere voordelen. Laten we beginnen bij het feit dat de meeste mensen meer baat hebben bij een refurbished laptop dan een nieuwe laptop. Als jij geen zware spelletjes of programma's laat draaien op jouw laptop dan heb je in principe ook niet het nieuwste van het nieuwste nodig. Je gaat toch ook geen Rolls Royce met 6 cilinders kopen als je er alleen 2x per week mee naar de supermarkt gaat?

Daarnaast bespaart het je ook veel geld. Waar een nieuwe MacBook al gauw meer dan duizend euro kost, kun je een refurbished MacBook kopen vanaf 499. Dat scheelt nogal een hap!

Refurbished VS tweedehands VS nieuw - wat is het verschil? 16

Voordelen refurbished

Maar daar houdt het nog niet op met de voordelen, refurbished is namelijk beter dan je denkt! Meestal is een refurbished product dus 30-40% goedkoper dan een nieuw product, maar wat krijg je hier allemaal voor? Ten eerste wordt jouw nieuwe product grondig getest door een expert. Daarnaast heb je ook nog eens twee jaar garantie. Maar je hebt ook gewoon bedenktijd. Is het product toch niet helemaal wat je verwacht had? Dan kun je het gewoon terug brengen.

Wist je trouwens dat je bij het aanschaffen van een refurbished apparaat ook helpt om de steeds groter wordende hoeveelheid elektronisch afval te verminderen? Er zijn zowel oudere als nieuwere modellen beschikbaar dus er zit altijd wel iets tussen. Vaak zien we dat de iMacs en de MacBooks het meest in prijs verschillen, dat kan wel oplopen tot honderden euro's, dus waarom zou je een nieuwe kopen als een refurbished MacBook net zo goed is?

Deel dit bericht
Read later
Sandra Vernon

Hallo, ik ben Sandra! Ik ben 24 jaar en woonachtig in Zuid-Holland. Ik schrijf graag over criminaliteit, maar ook het gezinsleven, dieren, zorg en erotiek zijn voor mij geen onbekend terrein. In mijn vrije tijd lig ik het liefst in bed een serie te kijken, meestal crime of ziekenhuis gerelateerd. Heb je een interessant onderwerp waar je graag meer over leest? Stuur mij dan een berichtje!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.