Refurbished voor een duurzame toekomst 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Refurbished voor een duurzame toekomst

Wie zegt dat je kapotte smartphone, tablet of laptop geen geld meer waard is? Bedrijven kopen steeds vaker oude toestellen van consumenten in. Deze oude toestellen worden vervolgens weer helemaal 100% technisch in orde gemaakt, zodat ze weer doorverkocht kunnen worden. Dit wordt ok wel refurbished genoemd. Het opknappen van oude toestellen en ze weer in de markt zetten.

Zo kan je als consument vaak een relatief duur model tegen een goedkopere prijs krijgen. Een goed voorbeeld hiervan zijn de refurbished iPhones. Apple maakt relatief dure toestellen en elk jaar komen er nieuwe modellen op de markt. Maar de oudere modellen zijn vaak nog prima in gebruik en kunnen vaak nog jaren mee. Zeker als ze weer helemaal opgeknapt worden!

De voordelen van refurbished

Refurbished gaat steeds naar een hoger niveau. Bij de meeste aanbieders krijg ja al twee jaar garantie op een refurbished smartphone, tablet of laptop. Dit betekent dat zij de kwaliteit kunnen en willen waarborgen. Dit geeft jou ook de zekerheid van een kwalitatief goed toestel! Andere voordelen van refurbished zijn:

  • Duurzaam en daarom goed voor mens en natuur!
  • Refurbished is net zo goed als nieuw, maar dan goedkoper.
  • Je krijgt gewoon garantie op je device.
  • Je kan nog steeds oudere modellen kopen, zoals een iPhone 7
Bekijk ook:
De toekomst van schoonmaken: Top 5 robotstofzuigers getest!

Vervangende onderdelen voor je toestel nodig?

De bedrijven die refurbished toestellen aanbieden nemen ook vaak niet werkende toestellen in. Zo kunnen ze het toestel als donortoestel voor andere toestellen gebruiken. Het is zonde om een toestel in zijn geheel weg te gooien als er nog werkende onderdelen in zitten. Hetzelfde geldt voor het zelf vervangen van bepaalde onderdelen. Als je nog tevreden bent met bijvoorbeeld je smartphone, maar een onderdeel is kapot, dan kan je deze ook zelf vervangen. Dit vraagt natuurlijk wel enkele kennis van producten, maar er zijn genoeg bedrijven en handleidingen online te vinden die jou hierbij helpen.

We zien dit vooral bij Apple onderdelen en Samsung onderdelen terugkomen. Deze twee merken zijn niet meer weg te denken uit onze samenleving. Iedereen die je kent heeft wel een Apple of Samsung device in huis. Bedrijven maken het mogelijk om simpele reparaties gewoon vanuit huis uit te voeren. Zo bespaar je weer op de kosten, omdat je niet het loon van de reparateur hoeft te betalen!

Niet alleen goed voor de portemonnee, maar ook voor het milieu!

Natuurlijk kan je een reparatie ook altijd uitbesteden. Houd er rekening mee dat sommige reparaties duurder zijn dan het aanschaffen van een nieuw device. Een eerlijke aanbieder zal je dit vertellen!

Bekijk ook:
Waarom de Google Nest Protect V2 jouw volgende slimme rookmelder moet zijn

Refurbished voor een duurzame toekomst 14

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.