Ov-bedrijven komen met app die bepaalt of je mag instap 14
Saved Read later
Deel dit bericht

Ov-bedrijven komen met app die bepaalt of je mag instap

Diverse sectoren kijken verder vooruit hoe de 1,5 meter samenleving zo goed mogelijk gehandhaafd kan worden. Digitale oplossingen, zoals apps, kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Ov-bedrijven en reizigersorganisaties onderzoeken de mogelijkheid om met behulp van een app de capaciteiten van het openbaar vervoer maximaal te benutten, om zo te voldoen aan de 1,5 meter richtlijnen van de overheid.

Reserveringsapp

In een werkgroep van ov-bedrijven en reizigersorganisaties wordt serieus nagedacht over een app waar reizigers een reservering mee kunnen maken voordat ze in een bus of trein stappen. Het is slechts een van de opties die op dit moment worden besproken, meldt Pedro Peters, voorzitter van branchevereniging Openbaar Vervoer Nederland aan NU.nl.

Aanpassen lestijden

Een reserveringsapp is slechts één van de ideeën. Er wordt ook gekeken of de lestijden van scholen kan worden aangepast zodat de druk op het openbaar vervoer in de ochtendspits afneemt. Op deze manier kunnen reismomenten over de dag worden verspreid. Ook ligt er een idee op tafel om met speciale daluren het ov alleen toegankelijk te maken voor kwetsbare personen en mensen met een vitaal beroep.

Bekijk ook:
Gamen als een pro? Dit zijn de beste gamemuizen van dit moment

Half mei meer duidelijkheid

Hoe de app er uit komt te zien en of een ontwikkeling op de korte termijn haalbaar is, is nog onduidelijk. Verwacht wordt dat het ministerie half mei meer duidelijkheid kan geven over het functioneren van het openbaar vervoer na de coronaciris.

Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.3k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.