Op zoek naar een nieuwe desktop? Een duurzame oplossing 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Op zoek naar een nieuwe desktop? Een duurzame oplossing

Werk jij nog het liefst met een desktop? Dat is beslist niet zo vreemd, omdat bij zakelijk gebruik een desktop ook nog heel gewoon is. Het zijn in het algemeen krachtige computers, waarmee het prettig werken is. Daarbij is een desktop gemaakt om te presteren in een zakelijk omgeving en gaat meestal langer mee dan deze wordt gebruikt. Juist deze zakelijke computers kun je als particulier, maar ook zakelijk, weer aanschaffen als een refurbished desktop. Dan sla je echt twee vliegen in één klap, omdat je een goedwerkende computer krijgt voor een aantrekkelijke prijs.

Wat is een refurbished desktop?

Nog steeds is er een misverstand wat betreft een tweedehands computer en een tweedehands exemplaar. Bij een tweedehands computer kan je niet binnenin kijken hoe het er met de kwaliteit van de onderdelen voorstaat. Garantie is derhalve ook niet aan de orde en je loopt het risico dat het apparaat het binnen korte tijd opgeeft. Als een computer intensief is gebruikt, loop je het risico dat onderdelen moeten worden vervangen of gerepareerd. En dat is nu precies wat er gebeurt als een desktop refurbished wordt.

Bekijk ook:
Waarom de Google Nest Protect V2 jouw volgende slimme rookmelder moet zijn

Een dergelijke computer wordt opengemaakt en gecontroleerd door een ervaren vakman. Alle onderdelen die daarvoor in aanmerking komen worden doorgemeten. Als dat nodig is, worden ze vervangen of gerepareerd en daarbij wordt zo min mogelijk risico gelopen. Als een computer een dergelijke beurt heeft gehad, mag je die in veel opzichten weer als nieuw noemen. Om die reden krijg je bij veel refurbished desktops ook een aantrekkelijke garantieperiode. Daarbij worden deze desktops ook ingedeeld naar uiterlijk. Is er sprake van krassen of andere schade aan de buitenkant dan zal dat voor de ene koper geen probleem zijn, terwijl de ander liever een exemplaar heeft dat er ook van buiten nog als nieuw uitziet.

De voordelen van een refurbished desktop

1. Prijs

Laten we duidelijk zijn dat als geld voor jou geen rol speelt en je altijd het nieuwste model wilt hebben, dan is een refurbished desktop niet waarnaar jij op zoek bent. Voor ieder ander is het mogelijk om vele honderden euro’s te besparen op een betrouwbare computer met garantie die er vaak ook nog als nieuw uitziet. Alle desktops van de betere merken kan je tegenwoordig ook refurbished kopen. Soms voor prijzen die je zullen verbazen.

Bekijk ook:
Top 5 robotstofzuigers met dweilfunctie

2. Zekerheid

Ook een refurbished desktop kan een keer snel uitvallen, maar met een garantie is dat geen probleem. Experts zeggen zelfs dat een refurbished computer vaak meer zekerheid biedt dan een nieuwe omdat alles tot in de puntjes is gecheckt en problemen zijn opgelost. Dat is in ieder geval niet te vergelijken met een tweedehands exemplaar.

3. Goed voor het milieu

In een desktop zitten een hoop hoogwaardige materialen. Een deel daarvan kan gerecycled worden als de desktop het einde van zijn gebruiksduur heeft bereikt maar er zal altijd verlies optreden. Het is dan ook van belang voor het milieu dat een desktop zo lang mogelijk wordt benut en niet meteen als afval wordt gezien als er een nieuw model beschikbaar is. Door een refurbished desktop te kopen, help je ook het milieu. Beslist een van de belangrijkste voordelen van een refurbished desktop dus!

1.4k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.