laser dance
Foto: YouTube
Saved Read later
Deel dit bericht

Mixed reality-game Laser Dance laat jou Mission Impossible spelen in je woonkamer

Nu virtual reality, augmented reality en mixed reality aan een opmars bezig zijn, zijn er ook game-ontwikkelaars non-stop bezig met het creëren van VR-games. Laser Dance is een game die sterk in opkomst is. Tijdens het spelen van dit spel maak je gebruik van mixed-reality, waardoor je woonkamer wordt omgetoverd in een ruimte waarbij je een parcours moet volgen zonder laserstralen aan te raken. Wij namen de beschikbare informatie even onder de loep.

Laser Dance en mixed-reality

Deze MR-game is geniaal in zijn eenvoud: spelers lopen heen en weer tussen twee knoppen. Bij elke druk op de knop ontstaat er een nieuwe hindernisbaan van lasers in elke willekeurige kamer in je huis. Je kunt Laser Dance echter het beste in de grootste kamer van het huis spelen. Het is de bedoeling dat jullie het parcours afleggen zonder de laserstralen aan te raken. Degene die dit het langste volhoudt mag zichzelf de winnaar noemen.

Bekijk ook:
Onderzoek naar de populariteit van eSports in Nederland: Cultuur en competitie

De niveaus kunnen worden ingesteld op de grootte van de ruimte en de mobiliteit van de spelers. Laser Dance is dus voor iedereen mogelijk om te spelen, ook al ben je niet zo flexibel. De spelers lopen – of kruipen – heen en weer tussen de knoppen zonder dat ze de laserstralen aan mogen raken. De ontwikkelaars hebben rekening gehouden met metingen die in verhouding staan met objecten in de kamer, zoals tafels, banken en andere meubels. Check bovenaan de gave teaser-trailer van de game.

Parcours op basis van een algoritme

De ontwikkelaars van Laser Dance hebben een tool geïntegreerd dat niveaus aanpast met behulp van een algoritme. Dit algoritme probeert paden tussen de knoppen te creëren terwijl de afstand tussen de meubels wordt berekend. Zo ontstaat er een ingewikkeld, maar veilig pad voor de speler van het spel. De kamers in het spel worden in het spel opgeslagen, waarna het systeem steeds meer parcours kan verzinnen. Het is op een gegeven moment zelfs mogelijk om in een enkel spel gebruik te maken van elke ruimte in het huis, maar daarvoor moet er wel eerst een spel in elke kamer worden gespeeld.

Bekijk ook:
Review: Google Nest Thermostaat V3 Premium - Slim, duurzaam en kostenbesparend

Laser Dance is nog in ontwikkeling, maar verwacht wordt dat dit MR-spel in 2024 op de markt zal komen. Het is nog niet bekend hoeveel het spel gaat kosten. Het spel is ontwikkeld voor Meta, het moederbedrijf van Facebook en Instagram. Voor meer informatie rondom de ontwikkelingen van deze MR-game kun je de website van Laser Dance in de gaten houden, maar wij zullen er ook aandacht aan besteden als het spel beschikbaar is.

Deel dit bericht
Read later
Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.1k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.