mark zuckerberg
Saved Read later
Deel dit bericht

Mark Zuckerberg onthult: ‘AI zal in alle producten van Meta worden ingebouwd’

Kunstmatige intelligentie is niet meer weg te denken uit de huidige technologie. Het is dan ook niet verrassend dat bedrijven zoals Google en Meta vooraan in de rij staan om kunstmatige intelligentie in hun producten en diensten te integreren. Meta-CEO Mark Zuckerberg heeft onlangs laten weten dat AI in alle producten van Meta zal worden ingebouwd. Wij hebben de beschikbare informatie er even bij gepakt.

Mark Zuckerberg over kunstmatige intelligentie

Dat de oprichter van Facebook al langer enthousiast was over kunstmatige intelligentie was al langer bekend. Hij opperde tijdens een persbericht in september 2022 dat hij met Meta vol in wil gaan zetten op de Metaverse, waarbij hij kunstmatige intelligentie in wil zetten. Meta gebruikt al generatieve kunstmatige intelligentie voor het creëren van stickers. Dit programma heet Emu, zo staat te lezen in een bericht dat op 27 september op de website van Meta is verschenen.

Volgens Mark Zuckerberg is dit nog maar het topje van de ijsberg als het gaat om de plannen die Meta door wil voeren met betrekking tot kunstmatige intelligentie. Het bedrijf investeert op het moment van schrijven miljarden in de ontwikkeling van AI, en wil dit uiteindelijk in alle producten van Meta gaan integreren. Het bedrijf wil hiermee in de voetsporen treden van grote concurrenten, zoals Google en Microsoft. Zuckerberg liet zijn ambities vorig jaar al blijken door middel van een persbericht en een tweet op X, het voormalige Twitter.

AI integreren in alle producten van Meta

De plannen van Mark Zuckerberg lijken nu dus echt vorm te krijgen. In een recente interne bedrijfsbijeenkomst van Meta werd onlangs gesproken over het integreren en doorontwikkelen van kunstmatige intelligentie in de diensten en producten van het bedrijf. Tijdens de bijeenkomst werd er gesproken over chatbots voor Messenger en WhatsApp, die met verschillende persona’s kunnen communiceren.

Tijdens de bedrijfsbijeenkomst werd duidelijk dat kunstmatige intelligentie in alle producten van Meta zal worden ingebouwd, waaronder Facebook, Instagram en WhatsApp. Er zal ook een productiviteits-assistent worden ontwikkeld die de naam MetaMate zal krijgen. Deze assistent zal echter alleen voor werknemers van Meta beschikbaar worden om de efficiëntie binnen het bedrijf te verhogen.

mark zuckerberg meta

Open-source modellen voor het bouwen van chatbots

Naast het integreren van AI in de bekende diensten van Meta heeft Mark Zuckerberg ook een tipje van de sluier opgelicht omtrent een aantal andere plannen waarin AI centraal staat. Meta is van plan om open-source-modellen voor gebruikers beschikbaar te stellen, waardoor het voor hen mogelijk wordt om een eigen chatbot samen te stellen. Deze plannen zijn nog niet concreet omdat critici bang zijn dat het model desinformatie en haatzaaien in de hand werkt.

De plannen van Meta zijn dus groots, zoals eigenlijk altijd het geval is. Kunstmatige Intelligentie staat in feite nog in de kinderschoenen, maar ontwikkelt zich razendsnel. Mark Zuckerberg ziet al jaren potentie in deze ontwikkelingen, dat is ook een van de redenen dat hij het moederbedrijf van Facebook ‘Meta’ heeft genoemd. Hij onderstreept met deze naam zijn visie omtrent de Metaverse en het lijkt erop dat AI daar een prominente rol in gaat spelen. Virtual reality zal daar uiteraard een onmisbare rol in krijgen.

Mike

Ik ben Mike, een gepassioneerd schrijver met een brede interesse. Ik heb een aantal boeken geschreven, maar tegenwoordig hou ik me vooral bezig met het schrijven van korte verhalen, blogs en artikelen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

959

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.