soldaten

Duitse soldaten moeten privé auto gebruiken als tank!

0 Shares

Het ooit machtige Duitse leger moet zich opnieuw schamen nu blijkt dat soldaten hun privé auto moeten gebruiken tijdens oefeningen omdat er te weinig tanks en pantservoertuigen zijn.

Volgens een report in het Duitse blad de Bild is slechts 20% van de Puma tanks inzetbaar. Het resultaat? Duitse soldaten moeten hun privé auto tijdens oefeningen inzetten als tanks. Het doet denken aan 2014 toen tijdens een NAVO-oefening in Noorwegen het Duitse leger bezemstelen gebruikte om de ontbrekende lopen en geweren op pantservoertuigen te simuleren. Het Duitse Ministerie van Defensie heeft intussen toegegeven dat soldaten ” andere voertuigen moeten gebruiken tijdens de oefeningen” omdat er te weinig Puma tanks beschikbaar zijn. Ook gaf het Ministerie aan “niet tevreden” te zijn met de huidige situatie.

Nieuwe voertuigen

Het Duitse leger is nu van plan om 350 nieuwe Pumas aan te schaffen en de huidige Pumas weer gevechtsklaar te maken. De kosten van oorsprong 2,9 miljard euro zijn gestegen tot 5,9 miljard door onvoorziene omstandigheden en problemen met contracten. Dit zorgt voor een vertraging in het modernisering programma van het Duitse leger. De Pumas zullen uiteindelijk vervangen worden door Marder tanks en zullen deel uit gaan maken van de NAVO Response Force (NRF), een snelle reactie eenheid van de NAVO opgezet in 2002.

Bekijk ook:
Olympisch gouden medaille na vier weken al beschadigd?

Druk van Trump

Duitsland ervaart momenteel steeds meer druk van Donald Trump om de financien voor de NAVO op orde te krijgen. Hoewel het Duitse leger de uitgave met 5 miljard opgeschroefd heeft haalt het slechts 1,38% van het BNP. Ver beneden de vereiste 2%. Ook andere NATO leden hebben kritiek gekregen van de Amerikaanse President. Ze werden door Trump beschuldigt van “free-riding” NATO ten kosten van de Amerikanen.

NAVO secretaris-generaal Jens Stoltenberg heeft de leden echter verdedigt tegen de aanvallen van Trump. Voorafgaande aan de NAVO summit in Londen in december gaf de secretaris-generaal aan dat Europese NAVO-leden over de afgelopen jaren steeds meer zijn gaan doen om de 2% te halen. Intussen betalen de Amerikanen echter nog steeds verreweg het meeste aan de NAVO.

2024

Het huidige doel om 2% van het BNP uit te geven aan defensie moet in 2024 gerealiseerd zijn. Momenteel halen slechts acht landen dit. Naast de VS zijn dat Griekenland, het Verenigd Koninkrijk, Estland, Roemenië, Polen, Letland, Litouwen en Bulgarije. Frankrijk een belangrijk NAVO-lid haalde de 2% net niet en blijft momenteel steken op 1,84%.

Bekijk ook:
Wie wordt de opvolger van Angela Merkel?

Momenteel bevinden zich tienduizenden Amerikaanse soldaten in Europa hoewel niet allemaal deel van NATO programma’s. De meesten zijn gestationeerd in Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk.

Een groot component van de Amerikaanse aanwezigheid is het raket afweer systeem. Volgens NATO gericht op afweer van lange afstand ballistische raketaanvallen van andere continenten, voornamelijk het Midden-Oosten. De Russen zien dit systeem echter als een bedreiging gezien de mogelijkheid om met het afweersysteem ballistische raketten af te vuren.

Vooral in Roemenië en Polen zijn de Amerikanen druk bezig met land gebaseerde raketinstallaties. Ook in Turkije zijn raketten aanwezig en op schepen op de Middellandse zee.

In aanloop naar de NAVO-oefening Defender Europe komen er momenteel duizenden extra Amerikanen naar Europa. De oefening, een van de grootste sinds de Koude-oorlog heeft als doel Europa te beschermen tegen een eventuele aanval van een grote vijandige macht. Volgens secretaris-generaal Jens Stoltenberg is Rusland niet de grote vijandige macht waar de oefening tegen gericht is echter de locatie (Oostgrens Europa) laat een andere realiteit zien. Ook het feit dat er buiten Rusland geen grote machten zijn welke eventueel een bedreiging zouden kunnen vormen voor Europa brengen ons weer een extra stap richting een nieuwe Koude-oorlog. Eventueel zelf een stap dichterbij WOIII een oorlog die wiskundig gezien (zie artikel) elk moment kan uitbreken!

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vandaag
Wat vind jij?
Quizzen
Toplijstjes

Inloggen

Of met je gebruikersnaam:

Wachtwoord vergeten?

Wachtwoord vergeten?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Inloggen

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.