Google wil vissen gaan redden met technologie 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Google wil vissen gaan redden met technologie

Onder het mom van duurzame visserij gaat Google-moederbedrijf Alphabet door middel van technologie beter inzicht krijgen in het gedrag van vissen in de zee. Dit zal gedaan worden met geavanceerde computersystemen.

Project Tidal

Het Google-moederbedrijf doet regelmatig investeringen in projecten waar op lange termijn geen winstmodel op te plakken is. Jarenlange investeringen die hiervan bekende voorbeelden zijn, zijn zelfrijdende auto's en bezorgdrones. Deze worden ook wel ‘moonshots' genoemd, ondergebracht in de bedrijfstak genaamd X. Tidal is het nieuwste moonshotproject dat is gelanceerd door het bedrijf.

“De mensheid is de oceaan over het breekpunt aan het duwen, maar we kunnen niet beschermen wat we niet begrijpen”, schrijft projectleider Neil Davé.

Het bedrijf lanceert daarom met Tidal een camerasysteem plus softwarepakket om beter inzicht te krijgen in het leven van vissen. Op deze manier hoopt Davé in eerste instantie de visteeltsector beter te informeren over hoe de vangst het minst schadelijk te organiseren is.

Bekijk ook:
Top 5 robotstofzuigers met dweilfunctie

Camerasysteem resistent tegen water en kou

X-medewerkers zijn in totaal drie jaar bezig geweest met de voorbereiding van dit project. De opvallendste uitkomst  van deze voorbereiding is dat het camerasysteem resistent is tegen de kou en het zoute water, wat het mogelijk maakt om dus lang onder water te kunnen functioneren. Een software-analyse kan vervolgens inzichtelijk maken in welke patronen welke vissen zwemmen.

“Als we onze technologie valideren en meer over de oceaan leren, dan willen we de technologie op andere gebieden en problemen loslaten, om zo met hulp van experts nieuwe oplossingen te vinden om deze waardevolle bron te beschermen en te behouden.”

 

Avatar foto
Ilse

Ik ben Ilse Feringa, wonend in Drachten. Ik studeer momenteel af aan sociaal pedagogische hulpverlening. Ik ben geïnteresseerd in wat er allemaal om me heen gebeurd, trends, ontwikkelingen, de mens. Graag deel ik deze interesse met jullie door te schrijven. Hiernaast hou ik mij in mijn vrije tijd bezig met kunstschaatsen, fitness, mijn bijbaantjes en vooral heel erg veel gezelligheid. Hierover gaan jullie nog veel terugzien in mijn artikelen!

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.