Glasvezel op jouw adres? Steeds meer mensen stappen over! 12
Saved Read later
Deel dit bericht

Glasvezel op jouw adres? Steeds meer mensen stappen over!

Met glasvezel internet kies je voor razendsnel en betrouwbaar internet. Steeds meer mensen kiezen voor de voordelen van deze mega snelle internetverbinding. Wat zijn de voordelen van overstappen, aan welke maandelijkse kosten kun je denken en -niet onbelangrijk- kun je glasvezel ontvangen op jouw adres?

De voordelen van glasvezel internet

Met glasvezel kies je voor de snelste manier van internet ontvangen. En dat niet alleen, je kunt ook (digitale) televisie, telefonie en radio aan via deze verbinding. Het grootste voordeel is snelheid, maar dat is niet de enige reden om over te stappen.

Zo is glasvezel relatief gezien heel wat stabieler dan een alternatief. Geen storingen, maar altijd online. Daarnaast is de uploadsnelheid meestal gelijk aan de downloadsnelheid. Dat betekent dat je niet alleen snel bestanden binnen kunt halen, maar dat je ze ook in een mum van tijd kunt versturen.

Met glasvezel bereid je je voor op de toekomst. Steeds meer (slimme) apparaten in huis gaan online, waardoor het dataverbruik toeneemt. Glasvezel internet zorgt ervoor dat je je snelheid te allen tijde behoudt!

Bekijk ook:
Samsung VS15A6031R1 - Jet 60 Turbo - Steelstofzuiger review

Uitbreiding glasvezelnetwerk

Glasvezel is nog niet overal verkrijgbaar. Dat komt omdat de kwalitatieve glasvezeldraad geïnstalleerd moet worden. Gelukkig wordt het op steeds meer plaatsen aangelegd. Momenteel heeft ongeveer een derde van de Nederlanders een aansluiting voor glasvezel in de meterkast.

KPN, provider voor glasvezel, geeft aan dat zij dit jaar zo’n 500.000 nieuwe huishoudens willen voorzien van een glasvezelaansluiting. Het doel voor 2025 is om twee derde van alle Nederlandse woningen glasvezel te bieden. Dat komt neer op zo’n 5,3 miljoen huishoudens.

Providers van glasvezel

Het glasvezelnetwerk wordt voornamelijk aangelegd door KPN NetwerkNL, maar je kunt ook via andere providers dan KPN glasvezel afnemen. Denk aan gevestigde namen als Ziggo, T-Mobile en XS4All, Delta, Caiway en Oxxio.

Wat kost glasvezel?

De kosten voor glasvezel kunnen per provider flink uiteenlopen. Kies je voor een alles-in-1 abonnement, dan krijg je extra pakketkorting. In totaal ben je vaak niet veel duurder uit dan wanneer je een standaard internetpakket met relatief hoge snelheid kiest. Voor alleen internet kun je denken aan een richtprijs van €25 tot €40 per maand.

Bekijk ook:
Elektrische step kopen? Dit zijn de wetten en regels

Het is echter lastig om een precieze prijs te geven, omdat je bij overstappen vaak van welkomstaanbiedingen geniet. Daarnaast krijg je soms combinatiekorting, bijvoorbeeld als je Vodafone met Ziggo combineert of bij Budget Alles-in-1 ook energie afneemt. Of je krijgt gratis tv-zenders of korting op Netflix en Spotify. Iedere aanbieder heeft zo zijn eigen ‘bonussen’, dus vergelijken loont.

Glasvezel op mijn adres?

Ben je benieuwd of er glasvezel internet beschikbaar is op jouw adres? Dan kun je hier internet vergelijken door middel van een postcodecheck. Je ziet dan tevens direct wat de kosten en welkomstvoordelen zijn per aanbieder.

Is er nog geen glasvezelverbinding aanwezig? Dan zie je in de vergelijker meteen welke alternatieve pakketten er beschikbaar zijn. Door te proberen van zo’n welkomstactie kun je mogelijk sneller internet ontvangen voor een lagere prijs. De moeite waard dus om het eens te checken!

1.2k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.