Saved Read later
Deel dit bericht

Smart Home Gadgets

Het is bijna 2020, onze huizen worden eindelijk slim! We hebben al producten zoals Amazon Alexa en Google Assistant welke ons leven gemakkelijker, maar we kunnen nog wel wat producten naast de assistants toevoegen. Vandaag zullen we een aantal ongelooflijke smart home-gadgets introduceren die het leven nog gemakkelijker maken. Het is misschien nog niet gelijk volledige sci-fi apparatuur maar je huis zal wel een sprongetje maken naar de toekomst.

August Smart Lock Pro

August Smart Lock is een merk voor sloten speciaal voor het moderne huis. Het apparaat maakt van je smartphone een smart sleutel! Je hoeft je nooit meer zorgen te maken over het vervangen van de sloten bij bijvoorbeeld het verlies van de sleutel van je deur. Kapotte sleutels zijn ook verleden tijd met deze gadget. Het mooie is dat het systeem samen kan werken met Alexa en Siri. Zo kunnen de deuren geopend worden op het moment dat je eraan komt en sluiten ze zich af zodra je weg gaat. August Smart Lock Pro haalt zo de toekomst van sloten je huis in.

Voordelen

 • Zeer gemakkelijk te installeren
 • Werkt met Alexa en Google Assistant
 • Gemakkelijke afsluit en ontgrendel functies

Nadelen

 • Een beveiligingsalarm ontbreekt

Samsung Family Hub Smart Refrigerator

Slimme koelkasten, ze komen eraan. Samsung heeft de Family Hub Smart Refrigerator om jouw te helpen met koken en alles wat met eten te maken heeft in 2020. Op het eerste gezicht is het een gigantische koelkast met een scherm, het scherm is de ‘family hub'. Hier kun je schema's op bijhouden, boodschappenlijstjes plaatsen, muziek en video's streamen en communiceren met andere slimme apparaten zoals je smartphone. Je kunt er zelfs je Samsung TV op spiegelen! Met de app kun je de instellingen van de koelkast regelen vanaf je telefoon. De koelkast heeft ook een ‘kijk binnen' functie waardoor je kunt zien wat er in je koelkast zit zonder hem te openen.

Bekijk ook:
Virtual reality trends: Drie top VR-brillen met de beste prijs-kwaliteitverhouding

Voordelen

 • Groot (veel ruimte)
 • Hub scherm op je koelkast

Nadelen

 • De ijsmachine neemt de halve deur in beslag

Amazon Echo Show 8

Amazon heeft een waar pareltje geproduceerd met dit apparaat. De Amazon Echo Show 8 heeft een simpel uiterlijk wat aansluit op vrijwel iedere smaak. In tegenstelling tot eerdere modellen is ze niet te groot of te klein en Alexa software is er vast voor je op geïnstalleerd. Met acht microfonen zorgt het ervoor dat Alexa je overal kan horen. Je kunt er mee videobellen, muziek afspelen en live meekijken via de camera's om je huis in de gaten te houden.

Amazon Echo Show 8 kan worden gekoppeld aan NEST, Philips Hue en Spotify. Met slimme AI kan het efficiënt leren en beter worden in het assisteren. Voice commands zijn de manier om het apparaat te bedienen maar je kunt ook gebruik maken van een app op je smartphone. Ook het 8-inch beeldscherm kan als controler dienen. Voor een prijs van rond de 100 euro een geniale aanwinst voor in je huis.

Voordelen

 • Spraakherkenning
 • Redelijk goedkoop
 • Makkelijk op te zetten

Nadelen

 • Speelt geen directe video's af van YouTube

Netgear Arlo Pro 3

De Netgear Arlo Pro 3 is best een verbetering op de Pro 2. De camera's hebben een resolutie van 2K met high dynamic range (HDR). Het gezichtsveld is 160 graden en heeft spotlights om night vision in kleur te brengen. Arlo heeft ook nog sirenes op de camera! De batterij gaat gemiddeld zo een zes maanden mee voordat deze opgeladen moeten worden of vervangen. Een 2TB schijf slaat alle beelden op, extern zodat je ze gemakkelijk kunt bekijken indien er iets aan de hand is. Met de app kun je de setup veranderen kortom de Netgear Arlo Pro 3 maakt je huis een stuk veiliger.

Voordelen

 • Gemakkelijk te installeren
 • Water bestendige draadloze camera's
 • 2K beeld
 • 160 graden zicht

Nadelen

 • Heeft geen UHD resolutie
 • Het is een vrij duur systeem
 • Maakt geen gebruik van 4G Wifi
 • Sommige functies vereisen een abonnement
Bekijk ook:
Slimme technologie voor dierenliefhebbers: top gadgets die elk huisdier verdient

Philips Hue

Philips Hue heeft als merk een van de meest succesvolle licht systemen op de markt gebracht voor de smart homes. Deze gadget is er dan ook voor je verlichting. Met verschillende LED lampen waarvan de helderheid aanpasbaar is, brengt het je verlichting naar de toekomst. De kleuren van de verlichting zijn Philips Hue White, Philips Hue White Ambiance, Philips Hue White en Colour Ambiance, er valt dus genoeg te kiezen. Om het systeem te laten werken moet je minimaal een lamp aansluiten en samen met de Philips Hue bridge in connectie brengen met je router. Zo kun je dan via het internet je lampen bedienen. Dit gaat natuurlijk heel gemakkelijk via de Hue app gewoon op je smartphone.

Voordelen

 • Makkelijk te installeren
 • Geeft een geweldige verlichtingservaring
 • Met een brug kunnen wel 30 lampen worden bedient

Nadelen

 • Philips Hue is bijzonder duur

BONUS

Het slimme toilet

Het klink misschien gek maar het slimme toilet staat voor de deur. De slimme toiletten hebben automatische spoelsystemen, geven een ‘lekker' geurtje af en ze hebben een verwarmde bril zodat je lekker warm kunt zitten en je ding doen. Kohler Numi gaat nog een stapje verder en heeft ook een voetverwarmer, luchtdroger en MP3 support (zodat mensen een liedje horen ipv die nare geluiden die je wel eens maakt op het toilet).

Sommige hebben zelfs een mini dokter! In Japan kunnen ze de urine analyseren. Zo kunnen de toiletten je vertellen of je diabetes hebt of niet om maar iets te noemen. In de toekomst zullen de toiletten kunnen vertellen of je zwanger bent en waarschijnlijk ook aan de hand van je ontlasting kunnen merken of je bepaalde vormen van kanker hebt. Tot die tijd moet je het dus nog even doen met een verwarmde zelfreinigende bril, luchtverfrisser met een muziekje en een urineanalyse.

Avatar foto
Jeroen VanderPloeg

Jeroen schrijft sinds 2017 voor zowel nationale als internationale bedrijven. Bij Trending richt hij zich op de laatste trends. De trends waar hij over schrijft richten zich: mode, games, nieuws, gadgets en natuurlijk ook al het andere wat trending is. Jeroen zit overal bovenop om jou ‘up-to-date’ te houden. Ook tijdens zijn reizen is hij altijd opzoek naar de laatste trends.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1.5k

Log In

Or with username:

Forgot password?

Forgot password?

Enter your account data and we will send you a link to reset your password.

Your password reset link appears to be invalid or expired.

Log in

Privacy Policy

Add to Collection

No Collections

Here you'll find all collections you've created before.