in

Drankje bestellen op het terras gaat via een app

Om contact binnen anderhalve meter te voorkomen

Vanaf 1 juni wordt de intelligente lockdown versoepeld wat ervoor zorgt dat de terrassen weer open mogen. Op dat moment gaat een drankje of een hapje bestellen niet meer via een ober, maar via een app om contact binnen anderhalve meter te voorkomen.

De Nederlandse horeca is nog druk aan het puzzelen hoe het moet functioneren binnen de anderhalve meter-economie. De Amsterdamse start-up Order Me heeft voor de sector een IT-systeem ontwikkeld waarbij gasten zelf met hun mobiel kunnen bestellen.

App niet persé nodig

De app staat in verbinding met het kassasysteem, waardoor meteen afgerekend kan worden. Het downloaden van een speciale app is niet persé nodig, gasten kunnen met hun telefoon een QR-code scannen die op tafel ligt. Deze code is gekoppeld aan het tafelnummer en aan het restaurant, vervolgens kan het bestellen gaan via een website.

Corona-app verplicht stellen bij nachthoreca

De anderhalve meter-economie zal niet functioneren voor clubs en andere nachthoreca. De brancheorganisatie Horecabrains pleit daarom voor het verplicht maken van de corona-app bij toegang tot nachthoreca, een vergelijkbare regeling zoals bij het controleren van een ID-kaart. Met de corona-app wordt het bij toegang duidelijk of iemand gezond genoeg is om naar binnen te mogen.

Bekijk ook:
3 redenen om een VPN te gebruiken

De corona-app is nog in ontwikkeling, het is nog maar de vraag of het initiatief van Horecabrains haalbaar is.

Bekijk ook:

Geschreven door Thymo

Mijn naam is Thymo, schrijver, vormgever en online marketeer die sinds februari 2020 actief is op Trending.nl. Ik ben dol op het volgen van de laatste trends op gebied van gezondheid, technologie en lifestyle. Dat is ook de reden dat ik schrijf voor Trending.nl.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

leraren besmet

Vier leraren besmet met coronavirus in Limburg

homogeweld

Opnieuw homogeweld in Amsterdam – Slachtoffer gestoken met stuk glas