in

Dit worden dé smartphone trends voor 2020!

Smartphone liefhebbers opgelet! 2020 wordt hét jaar waarin we te maken krijgen met behoorlijk wat nieuwe trends. Het afgelopen jaar gebeurde er qua nieuwe technologieën en innovaties niet zo gek veel. Dat wordt dit jaar anders. Ook voor degene met een beperkt budget is er goed nieuws. Smartphones worden namelijk een stuk goedkoper. Ook opvouwbare exemplaren én de opkomst van 5G gaan het straatbeeld domineren als het aan de producenten ligt. Dit zijn de meest opvallende smartphone trends voor 2020!

De eerste frequenties voor 5G gaan dit voorjaar onder de hamer

China heeft het 5G netwerk al eerder mogen verwelkomen, maar ook Nederland volgt in rap tempo met razendsnel internet. Daarmee zal de verkoop van 5G toestellen dit jaar flink aantrekken. Als je vorig jaar flink in de buidel hebt getast bij de aanschaf van een nieuwe telefoon, dan kan het zijn dat jouw toestel al klaar is voor dit netwerk. Op dit moment zijn er c.a 50 telefoons die 5G-ready zijn.

Het 5G-netwerk wordt een feit in 2020

De eerste frequenties gaan dit voorjaar ook in Nederland onder de hamer. Producenten zullen dus steeds meer telefoons op de markt brengen die via dit netwerk kunnen functioneren. Leuke bijkomstigheid, luxe en dure toestellen worden in 2020 dus flink goedkoper doordat de concurrentie groter wordt. Android besturingssystemen zullen daarin de eerste zijn. Naar verwachting zal Apple in het najaar van 2020 een nieuwe 5G telefoon de ether in lanceren.

Lees ook:
Ov-bedrijven komen met app die bepaalt of je mag instappen

De aanhouder wint: opvouwbare smartphones en vernieuwde vormen

Wie het woord “foldable” of “opvouwbaar scherm” de laatste jaren in zijn mond nam, kon een flinke berg tegenstand verwachten. Logisch, want de introductie van opvouwbare smartphones ging nou niet écht van een leien dakje. De Galaxy Fold van Samsung was daar een goed (nou ja…) voorbeeld van.

Ook Motorola komt in 2020 met een opvouwbare smartphone. De Razr kennen we al van een flink aantal jaren geleden, maar maakt zijn comeback met een nieuw uiterlijk. Het stukje techniek vouw je eenvoudig op tot een handzaam formaat. “Hello Moto”! Ook verwachten de experts dat we in 2020 steeds meer telefoons zien met afwijkende vormen. Langwerpig, driehoekig, rond of vierkant? Wie zal het zeggen.

Appel krijgt zijn eigen privacy brand

Ook Apple laat in 2020 van zich horen. Ze komen namelijk met de introductie van hun eigen privacy merk. Daarmee willen ze de veiligheid, en de concurrentie, een stapje voor zijn. Elk Apple apparaat wordt uitgerust met “Apple Privacy”. Je kunt in 2020 dus niet alleen goedkoper, sneller en lekker opvouwbaar bellen en surfen, maar ook veiliger.

Bye Huawei, hello Oppo!

Experts en analisten verwachten dat Huawei in 2020 van zijn troon wordt gestoten. Hoewel de hoogte positie nog steeds gereserveerd blijft voor Samsung, moet Huawei mogelijk plaatsmaken voor Oppo. Oppo? Ja, Oppo! Deze fabrikant maakt dankbaar gebruik van het feit dat Huawei door de Verenigde Staten op de “zwarte lijst” is gezet. Voor het merk betekent deze lijst dat ze geen producten meer geleverd krijgen van Amerikaanse bedrijven, wat een behoorlijke vrije val op de toonaangevende ladder veroorzaakt.

Lees ook:
Biohybride batterij in de maak

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Elektrische fietsen in 2020

De man zonder kortetermijngeheugen